Actualitate La zi

Doi oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi şase sunt răniţi, în urma a două accidente rutiere „de week-end”

Foto accident grav 26 iulie DN 5 Dogtown 2

Week-end de week-end, poliţiştii de la Rutier sunt prezenţi, aproape non-stop, pe şoselele din Giurgiu. În ciuda acţiunilor lor, însă, accidentele nu lipsesc. Şi, din păcate, este vorba despre accidente grave, soldate cu morţi şi răniţi. Aşa s-a întâmplat şi în ultimele două zile ale săptămânii trecute.

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa şi alte cinci persoane au ajuns la spital, unele, cu răni grave, în urma unui accident rutier înregistrat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17, pe Drumul Naţional 5, mai exact la ieşirea din Uzunu, unde şoferului unui microbuz ce transporta 7 pasageri a pierdut controlul volanului, din cauza exploziei unui pneu, şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei.

Impactul a fost foarte violent, astfel că unul din pasageri, un bărbat de 50 de ani, din Giurgiu, a murit pe loc. Un al doilea pasager – un bărbat de 39 de ani, din Băneasa – a fost foarte grav rănit, fiind transportat de urgenţă la spital. Din păcate, eforturile medicilor au fost în zadar, bărbatul murind şi el în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Foto accident grav 26 iulie DN 5 Dogtown 3

Nici ceilalţi cinci pasageri ai microbuzului ce venea dinspre Bucureşti, îndreptându-se spre Giurgiu, nu au scăpat nevătămaţi din acest accident. Şoferul şi un tânăr de 17 ani au suferit răni uşoare, acordându-li-se îngrijiri medicale la Spitalul Giurgiu, în timp ce alţi trei pasageri (de 37, 38 şi, respectiv, 21 de ani) au ajuns la spitale din Capitală, cu răni mai grave. Testat cu etilotestul, şoferul s-a dovedit a nu fi consumat alcool, însă acum este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Nici ziua de duminică nu a fost lipsită de evenimente rutiere, un astfel de incident fiind înregistrat pe DN 5A, la Varlaam. Aici, un bucureştean de 56 de ani, ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (ploua, iar carosabilul era umed), şi, într-o curbă, s-a răsturnat. Pasagera vehiculului – soţia şoferului, în vârstă de 60 de ani – a fost rănită uşor, fiind transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, pentru îngrijiri medicale.

Foto accident motocicleta Varlaam 27 iulie

Şi în acest caz, conducătorul vehiculului a fost testat cu alcoolscopul, demonstrându-se că nu consumase băuturi alcoolice. Acum, el este cercetat pentru vătămarea corporală din culpă.

C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!