Comentarii

Domnule primar, ne mănâncă câinii, ajutaţi-ne!

Săptămâna trecută, amicul Gelu Brebenel, în cadrul emisiunii de pe Valahia TV, Giurgiu, încotro?, emisiune pe care o produce şi o moderează, a avut ca invitaţi câţiva reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor, dar şi pe primarul municipiului, Nicolae Barbu. Emisiunea, evident, a avut ca temă de dezbatere situaţia patrupedelor maidaneze (dar nu numai) din oraş. După ce domnul Barbu a menţionat că administraţia locală este interesată şi a luat deja măsuri pentru dezvoltarea dar şi crearea altor adăposturi pentru câini, un noian de telefoane de la cetăţeni au intersectat dialogul invitaţilor.

Pentru că a devenit de notorietate, deşi mare parte din maidanezi sunt sedaţi, există destule animale care au muşcat locuitorii capitalei judeţului.

Ei bine, câteva zile mai târziu, fiind încă în redacţie undeva în jurul orei 20.30, am fost pus în situaţia să răspund la cel puţin 20 de apeluri. Eram singur, plus, desigur, băieţii de la Tehnic care lucrau în studio. Ce se întâmplase? După ştirile de la ora 19.00 şi un concert Proconsul, Valahia TV transmitea în reluare emisiunea amintită. Oamenii au ignorat sau pur şi simplu nu au observat cuvântul ”Reluare” inserat în dreapta sus a ecranului şi s-au pus pe telefonat. Îi interesa cum pot intra în direct cu domnul primar Barbu pentru a-şi spune şi ei păsurile. Invariabil, închideau dezamăgiţi telefoanele după ce îi anunţam că emisiunea este în reluare, iar primarul Barbu nu se află, fizic, în studioul Valahia. Trebuie să recunosc că după vreo 40 de minute, disperat, am scos receptorul din furcă. Obosisem să le spun acelaşi lucru. Primarul Nicolae Barbu nu este în studioul Valahia TV, emisiunea este în reluare, a fost transmisă joia trecută!

Până la a-mi exacerba agasarea, am ascultat însă câţiva giurgiuveni mai volubili, care au simţit imperativ nevoia de a defula. Am aflat astfel că pe Tineretului, la Teatrul de Vară sau la Istru există ba o căţea, ba un maidanez, ba mai mulţi câini care au muşcat oamenii. Aceiaşi oameni ce ar fi vrut să ia legătura în direct cu Nicolae Barbu şi să-i transmită să facă ceva.

Eu, unul, care am mai scris cu nişte ani în urmă despre această speţă, până la a-i încuraja să se prezinte în audienţă la Primărie, programul fiind unul perfect transparent, le-am transmis că administraţia locală, deocamdată, face chiar mai mult decât poate, speţa fiind una foarte delicată.

Dacă vă amintiţi, Giurgiul a fost ”curăţat” total de câini cu nişte ani buni în urmă. Au urmat apoi niscaiva directive UE care protejau animalele până la absurd, diferenţa fiind că la Bruxelles, pe străzi sunt plimbaţi câini de rasă de către bunicuţe cu gentuţe Louis Vuitton, în timp ce la noi, la români, situaţiunea, care va să zică, stimabile neicuşor, este cu totul alta.

De atunci, adică în ultimii ani, câinii au revenit în număr mare pe străzile şi în cartierele din Giurgiu, reamintind de vechea tipologie cu care am fost împovăraţi decenii de-a rândul ca şi urbe: Urlă câinii-n Giurgiu!

Ce vor cetăţenii oraşului în anul de graţie 2012? Să nu mai fie muşcaţi, în primul rând. Şi cui ar putea să se adreseze, decât primarului pe care l-au votat şi ales încă din primul tur şi în care au încredere necondiţionat. Aşa că reluăm titlul acestui articol şi mai clamăm şi noi o dată. Domnule primar Barbu, ajutaţi-ne că ne mănâncă câinii!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!