Actualitate

Fapte, nu promisiuni deşarte la fiecare patru ani – Investitori iberici aduşi la Giurgiu de către Florian Nicolae

Promisiunile deşarte, apărute ciclic, la fiecare patru ani, au tot fost invocate de către Florian Nicolae, candidatul PSD la Camera Deputaţilor, Colegiul I giurgiuvean. Sintagmă, altfel, demonetizată şi profund demagogică de care politicienii români au abuzat la greu în ultimii 20 de ani.

În antiteză cu atarele promisiuni, evident că s-a vorbit la fel de demagogic de locurile de muncă; implicit o viaţă mai bună, viaţă dependentă de investitorii străini aduşi pe aste plaiuri mioritice. O altă sintagmă care a creat dependenţă în discursul politicianului dâmboviţean: investitorii străini.

Ei bine, pentru că nu are nici în clin nici în mânecă cu politicianismul românesc (deja) tradiţional, Florian Nicolae chiar a adus investitori străini la Giurgiu. Şi asta până să devină deputat, demers, altfel, iminent. Spunem iminent pentru că nu există giurgiuvean civilizat care să nu ştie cine este Floricel în urbea sa şi nu numai.

Este vorba de un grup de investitori spanioli interesat să investească la Giurgiu în domenii de interes public. Delegaţia, care aparţine de Grupul Heracles, ne-a vizitat urbea zilele trecute. Concret, spaniolii sunt interesaţi în deschiderea unor fabrici şi a unei zone de agrement.

Florian Nicolae, care i-a primit pe investitori la sediul său de campanie de pe str. Mircea Cel Bătrân, i-a condus mai apoi la Consiliul Judeţean unde a avut loc un predialog cu conducerea instituţiei.

Ibericii derulează afaceri în domeniul construcţiilor civile şi industriale şi sunt interesaţi în dezvoltarea unor parteneriate cu autorităţile locale în vederea dezvoltării infrastructurii, reţele termice şi canalizare. Vor, de asemenea, să înfiinţeze centre Spa, o fabrică de prelucrare a produselor legumicole şi, nu în ultimul rând, o fabrică de bere. Cât despre zona de agrement, aceasta ar putea fi construită în zona portuară a oraşului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!