Sport

Dortmund – Real, Bayern – Barca; Fener – Benfica, Basel – Chelsea

Tragerea la sorţi de la Nyon, de vineri, 12 aprilie, a părut ”vestimentată” cu bile calde la nivelul Europa League. De ce aceste suspiciuni? Pentru că Benfica Lisabona şi Chelsea Londra, cele două nume grele care au venit din Champions, de pe locul 3, îşi vor disputa returul semifinalelor pe teren propriu. Ceea ce, firesc, îi determină pe unii să strâmbe din nas. Nu însă şi pe cei perfect neutri, care, nu-i aşa, vor să vizioneze pe Amsterdam ArenA cea mai firească dintre finale: Chelsea – Benfica, respectiv reeditarea sfertului de finală din CL de anul trecut.

Cât priveşte tragerea la sorţi a semifinalelor care interesează întreaga planetă, bârfele nu şi-au găsit rostul. Zvonistica indica, aşadar, o finală Spania – Germania, ca să nu se supere nimeni. Altfel spus, campioanele şi vicecampioanele Spaniei şi Germaniei din ultimii doi ani urmau să se întâlnească între ele.Ei bine, nu s-a întâmplat deloc aşa, şi vom avea în Champions League ediţia 2012-2013 două dueluri încrucişate. Pe de-o parte se reeditează întâlnirea din grupe, Borussia Dortmund – Real Madrid, pe de alta avem un duel fantastic între creaţia lui Guardiola şi viitoarea echipă a lui Pepe, Bayern – Barcelona.

După cum se observă, returul acestor întâlniri de vis va fi găzduit de Santiago Bernabeu şi Nou Camp, dar la nivelul acesta, e riscant să mai afirmi că ar putea constitui un avantaj.
Avem, poate, după foarte mulţi ani, în semifinale, chiar cele mai bune patru echipe de pe glob, iar de aici încolo nu mai avem decât a ne bucura de fotbal.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!