Actualitate La zi Social

Două acţiuni speciale, desfăşurate la Giurgiu pentru Ziua de Luptă împotriva HIV/SIDA

1001288_236331339861762_1245697528_nZiua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA, celebrată pe 1 decembrie, a fost marcată mai devreme, la Giurgiu, respectiv joi, 28 noiembrie.
Două mari acţiuni au fost organizate de Asociaţia „Viaţă şi Speranţă”, prima fiind o dezbatere cu titlu „HIV/SIDA, o problemă a comunităţii”, realizată împreună cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.
Întrunirea a fost găzduită de sala de şedinţe a Consiliului Judeţean şi a avut ca scop identificarea situaţiei şi problemelor persoanelor seropozitive la nivelul judeţului, stabilirea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare. „Evenimentul îşi propune dezvoltarea relaţiei între instituţiile şi ONG-urile ce activează în acest domeniu, a gradului de colaborare şi sprijin în vederea identificării şi rezolvării problemelor cu care se confruntă persoanele seropozitive”, anunţă organizatorii.
Cea de-a doua acţiune s-a desfăşurat în faţa Teatrului „Tudor Vianu”. Acolo, voluntarii şi membrii Asociaţiei „Viaţă şi Speranţă”, dar şi invitaţii lor, după ce au spus „Tatăl nostru”, au făcut o fundiţă din lumânări aprinse.
Preşedintele Asociaţiei, Mola Marinela, a anunţat că, în perioada următoare, elevi de liceu, voluntari, vor împărţi altor tineri pliante cu informaţii importante despre HIV/SIDA, dar şi prezervative.
„Mesajul meu pentru voi, acum, este să rămâneţi sănătoşi!”, a spus Mola Marinela.
Prezent la eveniment, primarul Nicolae Barbu a spus că, în măsura posibilităţilor, municipalitatea va fi mereu alături de cei care suferă de această boală. „Astăzi, celebrăm, dar este un moment mai greu şi trist, pentru că ne aduce tristeţe în suflete. Aş vrea să vă asigur, să înţelegeţi că, atât cât putem, financiar şi uman, vom fi alături de dumneavoastră şi familiile dumneavoastră pentru a trece mai uşor peste momentele grele”, a subliniat Barbu.1482948_236331546528408_668505076_n
Invitat special a fost, atât la dezbaterea de la Consiliu, cât şi la acţiunea din faţa teatrului, administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu.
„Dincolo de momentul de reculegere pe care îl ţinem pentru cei care nu mai sunt printre noi, trebuie totuşi să sărbătorim şi azi şi în fiecare zi faptul că suntem în viaţă, că sunteţi în viaţă, că ne bucurăm să trăim în acest oraş, în acest judeţ, în această ţară. Este sugestivă denumirea Asociaţiei „Viaţă şi Speranţă” şi vă recomand să ţineţi cont de aceste două elemente, cuprinse în nume, şi atât de importante. Să nu uitaţi, speranţa ne călăuzeşte viaţa!”, este mesajul transmis de Beianu tinerilor prezenţi la acţiune.
Mai apoi, toţi au lansat lampioane aprinse, în memoria celor care au plecat dintre noi din cauza HIV/SIDA995567_236331706528392_1583150265_n
Conform unor date statistice, în acest moment, la nivelul judeţului Giurgiu există 297 de persoane seropozitive aflate în evidenţe DSP, însă numărul acestora este mult mai mare. În 2013 s-au înregistrat 5 decese ale unor persoane seropozitive precum şi 6 cazuri noi de infectare cu virusul HIV. C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!