Social

Două mari evenimente organizate anul trecut de Consiliul Judeţean Giurgiu, au rămas în umbră în 2012

Sute de elevi şi cadre didactice, cu rezultate deosebite, au fost premiaţi de autorităţile giurgiuvene în cadrul a două Gale, în cazul cărora, noua conducere de la judeţ n-a stabilit nimic până acum.

 În Giurgiu, nu sunt numai liceeni care pică Bacalaureatul şi nu ne caracterizează doar un procent de promovabilitate sub 50% la examenul de maturitate. În Giurgiu, sunt sute de copii şi tineri cu performanţe în diverse domenii, olimpici sau câştigători ai unor concursuri naţionale. De asemenea, sunt sute de cadre didactice ale căror rezultate, reflectate în proiecte proprii sau în reuşitele elevilor, ne-au făcut să fim mândri de dascălii copiilor noştri. Toţi aceştia, în premieră la Giurgiu, au fost răsplătiţi, anul trecut, de către Consiliul Judeţean, în cadrul a două mari evenimente. Pe 17 iulie 2011, aproape 400 de copii au urcat pe scena Teatrului „Tudor Vianu” pentru a fi premiaţi, în cadrul Galei Speranţelor Giurgiuvene. Au fost acolo cei mai buni tineri giurgiuveni la teatru, pictură, dans, muzică, informatică, sport, arte marţiale, matematică, ecologie, literatură şi chiar jurnalism.

Şase luni mai târziu, a venit rândul dascălilor din întreg judeţul să urce pe aceeaşi scenă şi să primească în primul rând aprecierea în mod public pentru întreaga lor activitate profesională. Pe 3 decembrie 2011, la Giurgiu avea loc Gala Excelenţei în Educaţie, prilej cu care au fost premiaţi 105 educatori, învăţători, profesori şi antrenori.

Suntem în luna iulie 2012 şi am vrut să aflăm dacă aceia care ar putea să repete deosebitul gest făcut anul trecut, o vor mai face. Noua conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu nu a luat nicio decizie, nici că da, nici că nu. Totuşi, am putea fi pesimişti, având în vedere că reprezentanţii instituţiei amintite ne-au comunicat că, până la acest moment, nu s-a stabilit nimic în privinţa organizării galelor pentru că nu ar fi bani. Aşadar, vor fi sau nu vor mai fi elevii noştri cei mai buni răsplătiţi, fie şi simbolic, pentru munca lor? Vor fi sau nu vor mai fi premiaţi cei mai buni dascăli ai noştri şi ai copiilor noştri? Până când cei de la judeţ vor decide dacă ar putea găsi totuşi o soluţie pentru reorganizarea celor două mari evenimente, laureaţii de până acum sigur nu le vor uita pe cele din 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!