Politic

Dragnea va răspunde în faţa DNA pentru mita electorală din 2014?

tise

Vicepreşedinte PNL Alin Tişe sesizează DNA pentru tragerea la răspundere penală a vicepremierului Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu după cheltuirea a peste 400 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului în 2014, „fără niciun criteriu”, ca „mită electorală” pentru primari.

Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că alocarea banilor către primari în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale „a fost o acţiune premeditată a PSD, primarii fiind ademeniţi de Liviu Dragnea”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Liviu Dragnea să fie tras la răspundere penală, ar trebui anchetat pentru modul în care a distribuit banii din pixul lui prin ordin de ministru, fără să existe niciun criteriu. Consider că este vorba de abuz în serviciu şi sesizez DNA pentru că se impune de urgenţă o verificare a celor 420 de milioane de euro cheltuiţi de Dragnea în 2014 din fondul de rezervă al Guvernului. Acesta s-a folosit de banii publici ca de banii lui în campania electorală pentru prezidenţiale şi a dat banii ca mită electorală la primari, a fost operaţiunea PSD «bani contra voturi», în special în judeţele roşii. A fost o acţiune premeditată, primarii au fost ademeniţi de Dragnea, este caz tipic de mită electorală”, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa politică pentru a „mitui” primari şi aleşi locali care au plecat de la alte partide la PSD sau au promis că o fac.

„Nu mă aştept ca Dragnea să demisioneze, nu are atâta onoare, dar sunt convins că instituţiile statului vor reuşi să stabilească legătura între banii alocaţi către anumiţi primari şi voturile aduse de aceştia în campania electorală pentru Victor Ponta”, a spus senatorul PNL.

Tişe a susţinut că va sesiza DNA despre aceste lucruri în cursul zilei de joi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Teguh 2 iunie 2015 at 9:00

Da,asta e dragnea. E omul care la sudenpsarea lui Traian Basescu spunea ca s-a saturat sa-i „s…p…” lui Hrebenciuc. Si ameninta cu sudenpsarea din functie. Suspendare care s-a produs „putin” in BPN si a fost retrasa in usa, la terminarea sedintei..pe motiv ca se mai gandeste ” putin”. Acelasi om care, la Brasov, ii spunea lui Viorel Hrebenciuc ce mare lider de partid e el, cat de mult il stimeaza, pentru ca i-a aratat lui Tariceanu ca negocierile cu PSD nu sunt de joaca( negocierile pe motiune esuasera atunci). Acelasi om, care la aceeasi masa de la Brasov, ii spunea aceluiasi Hrebenciuc ca se autosuspenda iar sau isi depune mandatul ” putin” daca Ion Iliescu nu e exclus din partid. Acelasi om care se vaita ca nu poate sa faca campanie din cauza aceluiasi om- Ion Iliescu. Acelasi om, acelasi dragnea, care a doua zi nu mai recunostea nimic… Am continuat eu. Asa ca, sincer, nu stiu saptamana asta pe care dragnea o sa-l vezi… Continuam?

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!