La zi

Nu scăpăm de capriciile iernii! Din nou, avertizare meteo de vreme rea!

trot pat

Ca şi cum gheţuşul ce a acoperit toate trotuarele din Giurgiu (şi de care se pare că nu avem şanse să mai scăpăm până la primăvară, pe principiul „cine-a dat-o s-o şi ia”) nu era suficient şi nu crea destule bătăi de cap, meterologii vin cu încă o veste proastă.

Deşi anunţă o încălzire a vremii, tot ei ne avertizează că ne aşteaptă cel puţin 24 de ore de polei. Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea, valabilă de vineri, ora 10.00, până sâmbătă la ora 14.00, potrivit căreia vor fi intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte în toată ţara, iar la munte ninsori, însă vremea se încălzeşte.

„În intervalul menţionat, în toate zonele montane va ninge, local abundent. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70 – 80 km/h viscolind şi spulberând zăpada, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. În restul teritoriului vântul va avea intensificări locale şi temporare, cu viteze la rafală de 45 – 50 km/h şi vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza formarea poleiului”, se arată în informarea meteorologică.

Potrivit sursei citate, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă, în Banat şi Crişana va ploua şi izolat se vor cumula cantităţi de peste 15 – 20 l/mp.

În xzona de sud a ţîrii, vremea va fi geroasă dimineaţa, dar se va încălzi semnificativ pe parcursul intervalului. Cerul va avea înnorări şi trecător vor fi condiţii de precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi de polei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -2+0 grade.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!