Actualitate

Dunărea poluată la Turnu Severin

poluare

Luni dimineaţă, 23 februarie, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, care se aflau pe o navă de supraveghere a Dunării, au depistat irizaţii de petrol pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru şi jumătate. Unde, mai concret? În raza Portului Naval Drobeta Turnu Severin.

Garda de Mediu Mehedinţi a demarat instantaneu o anchetă pentru a depista sursa poluării, la sfârşitul zilei aceasta rămânând încă necunoscută. Concret, pelicula de substanţe chimice, întinsă pe o lungime de 1300 de metri şi lată de 30 de metri, a fost observată de echipajul navei Aurora la kilometrul 930+931, care a alertat autorităţile de mediu.

Conform specialiştilor, în cel mai plauzibil scenariu, de pe puntea unei nave aflate în tranzit s-a deversat apa din santină. Implicit, poluatorul ar putea fi una din societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Portul Comercial Drobeta Turnu Severin.

SGA Mehedinţi a emis deja un comunicat de presă în care a precizat că flora şi fauna fluviului nu sunt afectate, dar, după finalizarea acţiunii de împiedicare a poluării masive a apei, o echipă de intervenţie va continua să monitorizeze sectorul afectat al Dunării pe tot parcursul săptămânii în curs.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!