Actualitate

Se mai poartă respectul? Respectul faţă de cetăţean!

psd-1Se vorbeşte în ziua de azi, din ce în ce mai mult despre respect…sau, mai bine spus, despre lipsa acestuia. S-a menţionat din ce în ce mai des în ultimii ani despre lipsa de respect a politicienilor faţă de alegătorii lor. Respectul faţă de alegător este, se pare, ceva desuet şi foarte mulţi doar vorbesc despre respect. În rest… Prosmisiuni fără număr că, deh, e campanie electorală. Şi ce dacă ele nu pot fi realizate! Asta e! Găsesc ei, politicienii scuze după alegeri.
De ce am ales să scriu despre respectul faţă de alegător? E simplu. Zilele trecute, am primit de la mai mau mulţi alegători un ziar distribuit de PSD la Slobozia, în care erau mai multe mesaje. Oamenii noştri se întrebau, pe bună dreptate, cum se poate aşa ceva. Erau oarecum consternaţi şi indignaţi de faptul că primiseră un ziar în care apărea în fotografie şi primarul lor, dar, culmea, care-i îndemna să voteze. Însă, ce să vedeţi, mesajul era semnat de Silviu Cazacu, primarul comunei Izvoarele, deşi în poză era primarul lor, Florin Gheonu, iar sus scria mare SLOBOZIA.
psd-2-bunDin respect pentru cetăţean ar fi trebuit ca respectivul ziar să nu fie distribuit la cetăţeni. Însă, credem că PSD a mizat pe faptul nimeni nu va observa greşeala. Ghinion!
Nu aş fi scris despre asta dacă aş fi găsit un răspuns potrivit la întrebarea unui bătrân de aproape 80 de ani din Slobozia, şi anume: „oare, după cei 50 de ani de comunism în care noţiunea de respect nu a fost prea des menţionată şi după alţi 26 de ani scurşi de la Revoluţie în care respectul nu înseamnă decât să faci bani cât mai mulţi şi apoi să le arăţi celorlalţi că ai atitudine, mai putem oare spera că ne vor arăta oamenii politici respectul cuvenit?”
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!