La zi

După Marius Stanciu, Florian Velicu a fost – și el – exclus din Consiliul local

velicu f

După ce, la începutul acestei luni decideau excluderea din Consiliul local a lui Marius Stanciu, consilierii municipali au luat din nou o astfel de decizie, în ședința ordinară a lunii iulie, de joi, 24 iulie. Și de data acesta, exclus a fost tot un consilier care, în 2012, candidase pe listele PPDD: Florian Velicu.

Urmare a deciziei conducerii centrale a PPDD de excludere din partid a lui Florian Velicu, în ședința de joi a fost dezbătută încetarea de drept a mandatului acestuia. Înaintea votului, Florian Velicu a solicitat ca buletinele de vot să fie tipărite pe loc, dat fiind faptul că – spune acesta- în ședința în care a fost votată excluderea fostului său coleg, Marius Stanciu, au apărut suspiciuni legate de buletinele de vot, care ar fi fost ”însemnate”.

Acuzația făcută de Velicu este considerată de administratorul public al municipiului, Emil Vucă – cel care, alături de secreatul Petre Roșu, s-a ocupat de tipărirea buletinelor de vot – drept una gravă, Vucă rezervându-și chiar dreptul de a-l acționa în instanță pe Veliuc pentru aceste afirmații.

După discuțiile ce au urmat pe marginea solicitării lui Velicu, s-a stabilit să fie folosite buletinele de vot deja tipărite, însă numai după ce acestea sunt verificate, semnate și ștampilate de președintele comisiei de validare. A urmat votul propriu-zis și anunțul rezultatului acestui vot: 12 din cei 18 consilieri prezenți au vota pentru încetarea mandatului lui Florian Velicu.

După anunțarea acestui rezultat, Velicu a ținut să mulțumescă tuturor colegilor ”și celor care m-au votat, și celor ce nu m-au votat” și a părăsit sala de ședințe.

Prin urmare, începând din 24 iulie, Consiliul local este, din nou, incomplet, deși, înaintea momentului excluderii lui Florian Velicu, un nou consilier tocmai depusese jurământul. Acesta îl înlocuiește, însă, pe fostul consilier Marius Stanciu, locul lui Florian Velicu fiind, deocamdată, liber.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!