Economic La zi Social

S-a votat: Unde vor merge banii din ratele pentru 2 credite ale Consiliului Judeţean, amânate pentru 2016?

DSC_0001Vor pregăti spaţiile unde vor fi mutaţi asistaţii de la Complexul de Servicii Sociale Bolintin Vale, vor continua lucrările la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dar intenţionează şi să monteze aparate de aer condiţionat în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu”. Toate acestea, cu fondurile economisite prin restructurarea finanţării a două credite ale Consiliului Judeţean Giurgiu. Este vorba despre un proiect ce, joi, 24 iulie, a devenit hotărâre, prin votul majorităţii consilierilor.

Proiectul privind restructurarea finanţării rambursabile interne în valoare de 30 milioane lei şi a celei de 10 milioane de lei, în sensul reeşalonării ratelor, nu a avut acelaşi noroc într-o şedinţă anterioară, când a fost respins prin decizia majorităţii. De această dată, însă, 19 consilieri au votat pentru şi doar 11 nu au fost de acord.
Înainte de momentul votului, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a explicat, din nou, faptul că ar fi mult mai costisitor pentru instituţia pe care o conduce să contracteze un credit nou, decât să facă această reeşalonare ce înseamnă, de fapt, că ratele pentru creditele respective vor începe să fie plătite efectiv abia peste 2 ani.
În plus, Mustăţea a spus şi la ce vor folosi sumele astfel economisite, făcând referire la faptul că în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Muncii, s-a decis că, în termen de 30 de zile, persoanele internate la Complexul de la Bolintin Vale trebuie mutate în alte locuri. Cu banii respectivi vor fi făcute amenajările necesare, fiind vorba despre înfiinţarea unor Centre de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică la Izvoarele şi Oinacu, dar şi despre crearea unor locuinţe protejate pentru pacienţii relocaţi.
De asemenea, a mai anunţat Mustăţea, tot cu aceşti bani rămaşi din restructurarea creditelor se doreşte continuarea lucrărilor de modernizare a secţiei de Neurologie a SJU, cât şi montarea unui sistem climateric în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu”.
C.S.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!