La zi

E suficientă categoria B pentru a conduce şi tractorul

690558l-610x390-b-948acbe8Din 8 august intră în vigoare noile modificări ale Codului Rutier. Astfel, nici un vehicul nu mai are voie să circule pe banda de urgenţă, bicicliştii vor merge doar câte unul pe benzile speciale, iar posesorii permiselor auto categoria B vor putea conduce şi tractoare. Acestea sunt doar câteva din schimbările aprobate de Guvern zilele trecute.

Noile reguli se referă şi la examenul pentru permis, unde proba teoretică, respectiv ”sala”, va fi valabilă doar un an de la absolvire. Posesorii categoriei B au voie să şofeze tractoare, într-adevăr, dar cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă de până în 750 de kg.

În altă ordine de idei, noile modificări introduc interdicţia conducătorilor de mopede şi alte motorete de mici dimensiuni să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeaşi interdicţie o au şi transportatorii de mărfuri în cazul pasagerilor din cabină.

Bicicliştii au şi ei câteva noi reguli de respectat. Sunt obligaţi să meargă într-un singur rând pe banda de circulaţie, nu au voie să folosească trecerile de pietoni, nu au voie să înveţe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate şi sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!