Actualitate Economic Politic Social

ATITUDINE: Pentru conformitate. Sau ce nu se vede în cerneala altora

penitaTrecerea primarului Nicolae Barbu la PSD a dat startul reevaluării greutăţii fiecăruia dintre membrii de vază ai formaţiunii, în plan local. Pentru a masca faptul că n-a fost însoţit de pleiada de notabilităţi aşteptată, domnul primar, pardon!, cardinalul domniei sale, domnul administrator Emil Vucă, permanent preocupat de promovarea binomului, a gândit o ofensivă a prezentării investiţiilor de top din oraş.
Pe drept, cine a citit săptămâna asta presa scrisă, atentă şi superbinevoitoare, a numărat cele mai recente succese ale primarului: cel mai frumos spaţiu de joacă, deschiderea lucrărilor la „marea asfaltare”, tăierea panglicii la centrala termică de 16 MW, modernă, eficientă şi privată.
Felicitări pentru tot ce a făcut primarul legat de aceste investiţii. Dar n-am remarcat precizări de maximă importanţă, omise din viteză şi fără nicio intenţie de manipulare:
1. Spaţiile de joacă amenajate au născut multe polemici legate de numărul mic al amplasamentelor(10 locaţii în acest mandat), poziţionarea acestora în oraş, dotarea diferită de la o locaţie la alta. De asemenea, preţul total al investiţiei, 2.600.000 lei, lasă loc de multe obiecţii vis-a-vis de priorităţile oraşului(epopeea luptei împotriva ţânţarilor nu va fi uitată curând).
2. Proiectul transfrontalier propune asfaltarea câtorva străzi, valoarea lucrărilor fiind de 1 milion de euro din cele 7 ale proiectului, diferenţa consistentă fiind alocată pentru lucrări similare la Ruse. Proiectul a fost depus şi câştigat în mandatul trecut şi numai suficienţa fostului primar a dus la amânarea lucrărilor până astăzi.
3. Centrala „buclucaşă”, la inaugurarea căreia a lipsit doar fanfara, a funcţionat bine mersi şi iarna trecută. Terenul a fost pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, contractul a fost semnat între aceeaşi instituţie şi firma Alpha Metal, inclusiv discuţia despre furnizarea apei calde menajere a reprezentat un subiect convenit între Dumitru Beianu şi simpaticul investitor româno-israelian Jakob Fonea, singurul care a meritat, de fapt, distracţia.
Pixul Corect
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!