La zi

Educaţie pentru sănătate “Depresia: hai să vorbim!”

COMUNICAT DE PRESĂ
ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie pentru sănătate “Depresia: hai să vorbim!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.
ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de educaţie pentru sănătate, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, 7 aprilie 2017, pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit ca temă de celebrare a acestei zile tema “Depresia”, iar sloganul “Depresia: hai să vorbim!”.
Campania de educaţie pentru sănătate s-a derulat conform Statutului asociaţiei şi proiectului “Minte sănătoasă în corp sănătos! Corp sănătos într-un mediu sănătos!” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2017”, în perioada 5-7 aprilie 2017, cu activităţi la Liceul Tehnologic “ION BARBU” şi Şcoala “SAVIN POPESCU” din Giurgiu, instituţii de învăţământ cu care asociaţia a încheiat parteneriate,  dar şi pe unele străzi giurgiuvene, precum şi în spaţiul on-line.
Campania de educaţie pentru sănătate “Depresia: hai să vorbim!” a debutat prin elaborarea şi distribuirea de flyere pe suport de hârtie şi on-line despre Ziua Mondială a Sănătăţii, despre depresie ca boală mintală şi despre metode de prevenire a acestei boli, care afectează peste 300 de milioane de oameni de pe Terra, peste 40 milioane din Uniunea Europeană şi peste 930.000 de români, fiind a doua cauză de deces la tinerii cu vârstă cuprinsă între 15 şi 29 de ani.
Campania de educaţie pentru sănătate a continuat cu activităţi desfăşurate de preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, conf. univ. dr. Mariana Iancu, acestea constând în prelegeri-informări despre Ziua Mondială a Sănătăţii, despre conceptul de depresie, despre cauzele, manifestările, metodele de prevenire a depresiei, foarte importante fiind un regim de viaţă echilibrat, efectuarea de exerciţii fizice şi sport, discutarea problemelor cu cei apropiaţi, reducerea stresului, ocuparea timpului cu activităţi constructive, pozitive, evitarea consumului de alcool şi tutun, stabilirea unor scopuri şi obiective de viaţă realizabile, conştientizarea riscului de depresie, conştientizarea riscului de istoric familial, evaluarea psihiatrică şi psihoterapeutică la acumularea exagerată de stres, de tensiuni negative, dezvoltarea unui suport social şi spiritual adecvat şi puternic etc. De asemenea, în corelaţie cu tema de educaţie pentru sănătate, pentru sprijinirea sănătăţii mintale, a învăţării, a instruirii şi dezvoltării psihocomportamentale normale, dar şi pentru orientarea şcolar-profesională corectă, sănătoasă, preşedinta asociaţiei, conf. univ. dr. Mariana Iancu, a administrat teste de aptitudini profesionale şi chestionare de interese profesionale tinerilor participanţi la activităţi, pe care i-a consiliat psihopedagogic.
Campania de educaţie pentru sănătate “Depresia: hai să vorbim!” s-a finalizat prin distribuire de flyere pe unele străzi giurgiuvene de către o echipă de tineri voluntari coordonaţi de preşedinta asociaţiei Iancu Mariana, care a şi purtat discuţii corelative depresiei cu semenii giurgiuveni întâlniţi pe străzi.
Mulţumim pe această cale, doamnelor profesoare şi domnilor profesori care s-au alăturat campaniei de educaţie pentru sănătate “Depresia: hai să vorbim!” din cadrul proiectului “Minte sănătoasă în corp sănătos! Corp sănătos într-un mediu sănătos!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în majoritatea lor fiind membri ai asociaţiei, precum şi tinerilor voluntari implicaţi.
Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU va mai derula pe parcursul anului 2017 astfel de activităţi şi acţiuni de educaţie pentru sănătate, ocazii cu care se întăresc legăturile dintre cetăţenii giurgiuveni, dintre unele instituţii din Giurgiu şi asociaţie, fiind duse la bun sfârşit parteneriatele încheiate. ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU militează pentru O SOCIETATE ŞI O VIAŢĂ MAI BUNE, SĂNĂTOASE.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prin preşedinta ei, conferenţiar universitar doctor Mariana Iancu, urează tuturor un călduros “LA MULŢI ANI!”, O VIAŢĂ LUNGĂ, SĂNĂTOASĂ ŞI ACTIVĂ, TRĂITĂ ÎN PACE!
 
Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA
Conf. univ.dr. Mariana Iancu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!