Economic

Egalitate în relaţia lider-subaltern

manager_0

John Addair, primul profesor de leadership din lume, a fost invitatul special al conferinţei ”How to grow Leaders” (parteneri media Evenimentul Zilei şi revista Capital).

Invitat pentru prima dată în Bucureşti, cel care este considerat geniul de necontestat al formării celor mai eficienţi lideri de pe planetă a declarat dintru bun început că este unul dintre ”naivii” care încă mai susţin ideea de egalitate în relaţia lider-subaltern.

Pe de altă parte, de vreme ce lumea este într-o continuă schimbare, nevoia de lideri constant pregătiţi va exista întotdeauna.

”Roata a fost inventată, haideţi să nu mai pierdem timpul gândindu-ne cum s-a inventat sau cum inventăm altă roată. Trebuie să cugetăm doar la modificările pe care le putem face pentru ca roata să devină din ce în ce mai performantă.”

Profesorul nu a uitat să specifice că lucrul care dăunează cel mai mult unui lider este aroganţa. ”Un lider arogant se otrăveşte singur, iar în timp, acest lucru îl va costa propria echipă, pe care se bazează.”

Este adevărat, toate acestea nu valorează nimic, a mai spus Addair, dacă liderul în cauză nu deţine, nativ, calităţi precum entuziasm, integritate, fermitate, exigenţă, omenie, încredere, modestie şi curaj.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!