Actualitate Educație

Examenul de definitivat, la Giurgiu!

La Giurgiu, 103 profesori au susținut examenul de definitivat

Profesorii începători din județul Giurgiu au susținut miercuri, 18 iuie,  proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2018. Proba s-a desfășurat începând cu ora 10.00, în 42 centre de examen, câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti. În acest an, proba a fost susținută la 98 de discipline de examen.

Candidații au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele 2 inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, iniţial au fost înscrişi pentru proba scrisă 131 de candidați, dar au participat doar 103, deoarece 15 s-au retras de bună voie şi au depus cerere în acest sens, iar 13 au absentat.
Primele rezultate vor fi afişate pe 24 iulie la centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile vor putea fi depuse la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14.00. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie.
La Giurgiu, rezultatele se vor afisa la Centrul de examen Liceul Teoretic Nicolae Cartojan, în data de 24 iulie 2018. Contestațiile se depun la centrul de examen in zilele de: 24 iulie, până la ora 20.00  și 25 iulie, în intervalul orar 9.00-14.00.
CALENDAR DEFINITIVAT 2018
18 iulie: susţinerea probei scrise
24 iulie: afişarea rezultatelor la proba scrisă
24 și 25 iulie: depunere contestații
25 – 27 iulie: soluţionarea contestaţiilor
27 iulie: afişarea rezultatelor finale
30 iulie – 3 august: listele nominale cu candidații admiși vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale; validarea rezultatelor examenelor prin ordin al ministrului Educaţiei naţionale

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!