Actualitate

IPJ Giurgiu: contrabandă cu tigari, conducere sub influenta drogurilor sau fara permis, infractiuni la regimul silvic

PRINSĂ ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE DEȚINEA ASUPRA SA ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ
 O femeie, în vârstă de 57 de ani, a fost prinsă în flagrant de polițiștii giurgiuveni, în timp ce deținea asupra sa, țigarete provenite din contrabandă.
 Marți, 17 iulie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii giurgiuveni au prins în flagrant, pe strada Dan Barbilian, din municipiul Giurgiu, o femeie, de 57 ani, din municipiul Giurgiu, care deținea asupra sa, 10 pachete țigarete, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.
În urma activităților, cele 10 pachete de țigarete, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate la Camera de Corpuri delicte din cadrul I.P.J. Giurgiu.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
STOP DROGURILOR LA VOLAN!
ÎNCĂ UN BĂRBAT DEPISTAT CONDUCÂND SUB INFLUENȚA DROGURILOR
 Un bărbat, de 32 de ani este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, sub influența substanțelor psihoactive.
Marți, 17 iulie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Bulevardul București, din municipiul Giurgiu, un bărbat, de 32 ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive.
Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă de urină, iar în urma testului preliminar, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care, i-au fost recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
 DEPISTAT LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM DEȘI NU DEȚINEA PERMIS DE CONDUCERE
 Polițiștii giurgiuveni cercetează un bărbat, de 31 de ani, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, deși nu poseda permis de conducere.
În noaptea de 17/18 iulie a.c., în jurul orei 02.30 polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Șoseaua Alexandriei, din municipiul Giurgiu, un bărbat, de 31 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
INCONȘTIENȚA I-A ADUS UNUI TÂNĂR DE 22 DE ANI UN DOSAR PENAL!
Polițiștii giurgiuveni cercetează un tânăr, de 22 de ani, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, având dreptul de a conduce suspendat.
Marți, 17 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii giurgiuveni, în timp ce se aflau in exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Mogoșești, județul Giurgiu, au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de către un tânăr, de 22 ani, din localitate.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul avea dreptul a conduce suspendat din data de 10.11.2016.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.
ACCIDENT RUTIER
Un bărbat de 54 de ani este cercetat de polițiști, după ce a accidentat ușor un biciclist care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, fără să se asigure.
 Marți, 17 iulie a.c., în jurul orei 11.30, pe Drumul Județean 601, în localitatea Malu Spart, județul Giurgiu, un bărbat, de 54 ani, din Bolintin Vale, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat ușor un bărbat, de 60 ani, biciclist care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, fără să se asigure.
Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI GIURGIUVENE
 Polițiștii giurgiuveni, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere București au desfășurat o acțiune în cadrul Programului „Scutul Pădurii”.
Marți, 17 iulie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere București au acționat pe linie de silvicultură pe raza județului Giurgiu.
Scopul acțiunii a fost controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, precum și a agenților economici care au ca obiect de activitate materialul lemnos.
În cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.665 de lei, a fost retras un certificat de înmatriculare și reținut un permis de conducere.
POLIȚIȘTII GIURGIUVENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE PREVENIRE ÎN LOCALITĂȚILE GHIMPAȚI, NAIPU ȘI SCHITU
 Polițiștii giurgiuveni împreună cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu au desfășurat activități de prevenire în localitățile Ghimpați, Naipu și Schitu, județul Giurgiu. 
 Marți, 17 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni împreună cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de înșelăciune, precum și în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din buzunare, în localitățile Ghimpați, Naipu și Schitu, județul Giurgiu.
Scopul activităților a constat în informarea și sensibilizarea populației cu privire la riscul de a deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuință și de furturi din buzunare, în cazul neadoptării unui comportament preventiv.
Au fost purtate discuții și cu cetățenii de etnie romă, în baza Planului de Măsuri pentru incluziunea socială a cetățenilor români aparținând minorității rome, punându-se accent pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv, pe reducerea absenteismului școlar și pe renunțarea la căsătoriile timpurii.
Reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu a transmis informații cu privire la prevenirea traficului și consumului de droguri, factorii care pot influența consumul de droguri și substanțe etnobotanice, prevenirea tinerilor asupra efectelor consumului de alcool, droguri sau alte substanțe nocive, dependența, cauza formării comportamentului infracțional, răspunderea penală a traficantului și consumatorului de droguri rândul tinerilor.
La activități au fost distribuite pliante cu recomandări informativ-preventive privind furturile din locuințe și din buzunare și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!