Actualitate Anunțuri

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România – Comunicat de presă

Solicităm modificarea urgentă a regulilor privind echipamentul de protecție al salariaților din sănătate!

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită public Ministerului Sănătății și întregului Guvernul completarea și corectarea de urgență a Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei COVID 19 (înregistrat la MS cu nr. 3656/18.03.2020), secțiunea Utilizarea rațională a echipamentului individual de protecție.
Analizând procedura care stabilește situațiile în care salariații din sănătate au dreptul de a purta echipamentul individual de protecție , Federația „Solidaritatea Sanitară” a demonstrat că aceasta conține o serie întreagă de erori, omisiuni, incoerențe/contradicții și nu protejează salariații în toate situațiile. Cu alte cuvinte, procedura prevăzută într-un document semnat de ministrul Sănătății nu asigură un nivel suficient de protecție pentru salariații din Sănătate, fiind necesară schimbarea ei.

Aici pot fi găsite atât analiza desfășurată cât și modificările solicitate: https://solidaritatea-sanitara.ro/procedurile-de-protectie…/

Atragem atenția asupra faptului că numărul tot mai mare de salariați din sănătate infectați dovedește erorile existente în procedură, situația punând în pericol capacitatea sistemului sanitar de a asigura serviciile medicale necesare în următoarea perioadă. În spitale apar din ce în ce mai mulți pacienți care nu sunt identificați inițial ca fiind purtători COVID 19, fiecare dintre aceștia contaminând un număr foarte mare de salariați, pe fondul absenței unui minim echipament de protecție individuală. Spitalul Județean Suceava, Spitalul Universitar București, Spitalului Judeţean Covasna etc., constituie tot atâtea dovezi ale situației în care salariați care au tratat pacienți ce s-au dovedit ulterior că erau contaminați COVID 19 nu au purtat un minim echipament de protecție, deoarece acesta nu este prevăzut de procedura MS.

Solicităm totodată ministrului Sănătății să publice evidența zilnică a numărului salariaților din sănătate infectați împreună cu descrierea situației care a generat problema, pentru a putea corecta în mod corespunzător procedurile de lucru.

Biroul Executiv

Documentul oficial a fost transmis astăzi Ministerului Sănătății pe e-mail, în baza procedurii instituită conform recomandărilor instituției: http://www.ms.ro/contact/, cu solicitarea de confirmare a primirii acestuia și returnarea documentului, scanat, cu numărul sub care a fost înregistrat la Ministerul Sănătății. Documentul poate fi vizualizat aici: https://solidaritatea-sanitara.ro/…/Nr_B17_23_03_2020_MS_Mi…

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!