Actualitate

Ministrul mediului, Apelor si Padurilor: Avem o singură misiune: stoparea tăierilor ilegale și refacerea pădurilor României!

„Dincolo de măsurile legislative și administrative pe care le luăm pentru protejarea pădurii împotriva tăierilor ilegale suntem deopotrivă preocupaţi pentru generaţiile viitoare, să se bucure şi ele, aşa cum o facem noi azi, de păduri cât mai frumoase, cât mai verzi şi cât mai întinse.

Chiar dacă am suspendat acțiunile de împădurire cu voluntarii, cărora le mulțumesc din suflet pentru entuziasm și disponibilitate, obiectivele noastre rămân în picioare și împreună cu personalul silvic suntem deciși să îndeplinim ce ne-am propus:

✅ 53 de milioane de puieți plantați în campaniile de primăvară și toamnă

✅ 2.500 de păduri care vor pleca de la zero

✅ completare în 7.000 de păduri tinere

✅realizarea de perdele forestiere pe autostrada Bucureşti- Constanţa

✅Centura Verde a Municipiului Oradea

Complementar #AmReușit:

✅Am dispus publicarea în ediția din 2019 a Catalogului Național al Pădurilor Virgine și Cvasi-Virgine a unei suprafețe de peste 8900 de ha de din care 1000 de ha au fost validate în acest mandat. În prezent, suprafața totală a acestor păduri este de 30.062 ha.

✅Avem în analiză alte 6000 de hectare de păduri virgine și cvasi-virgine pe care le introducem în Catalogul Național.

✅Am identificat sursa de finanțare, aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru a face cât mai repede studiile pentru aproape 28.000 de hectare de păduri virgine, deja identificate. De aproape 3 ani, nimeni nu s-a aplecat asupra acestor suprafețe, deși se știa de ele.

🤝Avem o singură misiune: stoparea tăierilor ilegale și refacerea pădurilor României!”, a postat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, pe 21 martie de Ziua Padurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!