Actualitate

La Giurgiu doar unul din opt locuitori are un loc de muncă!

Potrivit unui articol publicat de digi24, „într-o treime din judeţele României se stă mult şi se munceşte puţin. La Giurgiu doar unul din opt locuitori are un loc de muncă, în vreme ce la o aruncătură de băţ, în Bucureşti, jumătate din populaţie munceşte şi plăteşte taxe, arată datele compilate de Ziarul Financiar.
În ţara noastră se înregistrează cea mai mare inegalitate din Uniunea Europeană, iar de la an la an, pare că dezvoltarea economică se duce doar în unele buzunare. Asta nu înseamnă doar sărăcie pentru ceilalţi, ci şi mult spaţiu pentru populism.
O Românie nu găseşte locuri de muncă, cealaltă nu găseşte angajaţi. E tabloul celei mai inegale ţări din Europa, unde unii fac paşi spre prosperitate, iar ceilalţi fac paşi pe loc.
Lideră la stagnare este Moldova. Din cele opt judeţe de acolo, în şapte angajaţii reprezintă mai puţin de 20% din totalul populaţiei. Abundă şomerii şi lipsesc investitorii. În Capitală şi-n Transilvania situaţia e exact pe dos. Ratele de angajare sunt peste media naţională – abundă investitorii, însă nu mai au pe cine angaja.
Deşi simptomele sunt diferite, ambele Românii suferă de aceeaşi boală. Plafonarea”, se arată în stirea respectivă!
E un adevăr crunt şi se pare că judeţul Giurgiu se află în mai toate clasamentele în … coadă. Asta în ciuda unor declaraţii politicianiste, care ne prezintă o faţă pe care doar ei, politicienii, o văd. În rest, oamenii simpli sunt ancoraţi în realităţile vremii! Se pare că, şi singurul județ din Romania care are PIB-ul în scădere este tot judeţul Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!