Social

Femeile „rotariene” din Giurgiu, alături de o tânără din municipiu

A rămas fără ambii părinţi şi are nevoie de ajutor pentru a-şi continua studiile. O adolescentă din municipiul nostru le-a impresionat pe femeile care fac parte din Rotary Women Club Giurgiu. Doamnele au organizat marţi, 19 aprilie, o acţiune umanitară. Activitatea a fost a doua de la înfiinţarea Asociaţiei Rotary Woman Club Giurgiu. Doamnele invitate să participe la eveniment au putut da o mână de ajutor unei eleve a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, în vârstă de 18 ani, prin cumpărarea unor tablouri şi icoane.„Prin această acţiune încercăm să fim alături de tânără, să nu se simtă singură, să îi aducem zâmbetul pe buze. Pe principiul dar din dar se face rai, am avut expuse câteva lucrări pe care doamnele prezente le-au putut cumpăra”, a spus Cătălina Barbu, preşedinte Rotary Women Club Giurgiu.

„Nu ştiu cât de important este în general ceea ce facem noi, însă ceea ce am vrea să simtă ar fi faptul că cineva se află lângă ea. Vorbeam cu colegele mele şi ne spuneam că este atât de uşor, dar în acelaşi timp atât de greu să faci un bine, să oferim ceva celor de lângă noi”, a declarat şi psihologul Monica Lăceanu, prezentă la eveniment.

Unele picturi au fost donate de femeile rotariene, altele au fost realizate de elevii clasei a IV-a C de la Şcoala Generală numărul 4 „ Mihai Eminescu” din municipiu. „Eu mă bucur că la această acţiune copiii au donat picturile lor cu gândul de a fi alături şi de alţi copii”, ne-a spus şi Petronela Săndulescu, vicepreşedinte Rotary Women Club Giurgiu.

Una dintre cele care a cumpărat din icoanele realizate de elevi a fost Vera Nicolae, soţia omului de afaceri Florian Nicolae. „Eu am cumpărat iconiţe făcute de copiii noştri care sunt atât de dotaţi, nişte copii speciali şi care transmit atât de multe prin lucrările lor”, a spus Vera Nicolae.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!