Social

Fotbaliştii de la FC Astra au împărţit cadouri copiilor instituţionalizaţi

Emoţii mari înainte de Paşte pentru 50 de copii instituţionalizaţi, aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu. Micuţii, găzduiţi în diferite case de tip familial situate în municipiu, au avut ocazia să îi cunoască pe fotbaliştii de la FC Astra. Mai mult decât atât, copiii au primit de la sportivi cadouri constând în echipament sportiv, rechizite şi dulciuri. Acţiunea denumită “Din suflet, cu sufletul lânga copii” a avut loc miercuri, 20 aprilie, în sala de sport a Complexului “Marin Anastasovici”.Copiii au aşteptat cuminţi să înceapă activitatea, fiind îmbrăcaţi cu tricouri şi purtând pe cap şepci cu inscripţia „FC Astra”. Ei le-au pregătit sportivilor un moment artistic, recitându-le poezii, iar un tânăr giurgiuvean, aflat în îngrijirea unui asistent maternal, a avut un număr de dans sportiv, uimindu-i pe toţi cei prezenţi cu talentul său.

Directorul de Imagine a FC Astra, Liubliana Nedelcu, ne-a declarat că s-a urmărit în primul rând aducerea zâmbetelor pe buzele micuţilor. În plus, cei mici au dat asigurări că vor rămâne suporterii FC Astra. “Avem nevoie de cât mai mulţi suporteri alături de Astra. Iepuraşul a venit practic la domnul Niculae (Ioan Niculae, patronul FC Astra), care, mai apoi, le-a trimis copiilor rechizite, ghiozdane şi dulciuri”, a spus Liubliana Nedelcu.

Antrenorul principal al FC Astra, Tibor Selimesy, prezent la eveniment, a declarat: „Dacă putem ajuta copiii, trebuie să facem acest lucru, şi trebuie să facem cât mai multe asemenea acţiuni, pentru că ei au nevoie de noi. Da, avem mulţi suporteri la Giurgiu, dar mai important este că i-am făcut fericiţi pe aceşti micuţi”.

La rândul său, managerul echipei de fotbal, Florin Prunea, a precizat că asemenea activităţi au ca scop şi atragerea copiilor către sport. “Sportul îi formează în primul rând ca oameni şi este important ca de mici să îi învăţăm să aprecieze sportul. Acţiunea de astăzi (miercuri, 20 aprilie, n.r.), înaintea Sărbătorilor de Paşte, le-a adus o mare bucurie. De fapt, este o bucurie îmbinată cu tristeţe având în vedere că sunt copii ai căror părinţi nu şi-au permis să îi crească aşa cum ar fi trebuit. Copiii aceştia au nevoie de afecţiunea noastră”, a spus Prunea.

Directorul DGASPC Giurgiu, Teodora Avram, i-a felicitat pe cei care au avut iniţiativa de a le face o bucurie celor 50 de copii instituţionalizaţi, în preajma Paştelui. “Este foarte frumos că în preajma Sărbătorilor Pascale sunt oameni care se gândesc la copiii noştri. Este bine că un strop de lumină şi căldură în sufletele lor le-a fost adus şi este important pentru ei că nu i-au uitat cei apropiaţi. Sperăm ca acest gen de acţiuni să se repete”, a spus Avram.

Şi reprezentanţii Primăriei Giurgiu au salutat gestul celor de la FC Astra. „Este binevenită această acţiune pentru copiii instituţionalizaţi şi care au o situaţie dificilă. Ceea ce s-a întâmplat aici, pentru ei a fost mare lucru”, ne-a spus secretarul municipiului Giurgiu, Petre Roşu.

Încântaţi pentru că au transformat o zi obişnuită într-una specială pentru cei 50 de copii, fotbaliştii de la Astra au spus că nu-i vor uita pe cei cărora le-au oferit cadouri săptămâna trecută. “Ne bucurăm că am avut ocazia să participăm la astfel de acţiuni, să fim alături de copiii aceştia neajutoraţi. Micuţii au fost simpatici, plini de viaţă, bucuroşi şi mi-a făcut plăcere activitatea de astăzi”, a afirmat fotbalistul Andrei Nemţescu.Cei 50 de copii care au primit daruri de la FC Astra au vârste cuprinse între 3 şi 17 ani şi locuiesc în casele de tip familial „Casa Verde”, „Casa Ansaloni”,  „Casa Sf. Ioan”,  „Casa Albastră” şi „Casa Dunării”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!