Actualitate La zi

Fermierii din România au primit o veste extraordinară din partea Guvernului Cioloş

blobFermierii din România au primit o veste extraordinară.  În premieră, APIA va demara plățile integrale pentru subvențiile aferente anului 2016 de la 1 decembrie. De asemenea, tot în premieră , în acest an se achită avans din subvenție și fermierilor care au intrat în eșantionul de control pentru care inspectorii au reușit să finalizeze verificările.

Guvernul a aprobat la rectificarea bugetară o sumă-record care merge spre agricultură mai exact la plata subvențiilor pentru campania 2016. Un MILIARD de lei pentru plățile fermierilor! Cu banii disponibili, agenția de plăți este pregătită să transfere și a doua tranșă de bani adică cei 31% rămași după ce APIA a achitat avansul de 69% din plățile directe.

Aceste sume urmează să intre în procesare și în autorizare la plată din 5 decembrie, prima zi lucrătoare de luni după mini-vacanța de 1 decembrie.

Trebuie subliniat că plata avansului a fost demarată din 17 octombrie și se va finaliza în data de 30 noiembrie, urmând ca din  decembrie, APIA să treacă la plata integrală a subvențiilor pentru acest an. Ca și primă tranșă, fermierii primesc acum 69% din cuantumul stabilit pe suprafață pe următoarele scheme:

Schemade plată unică pe suprafață – SAPS: 96,8861 euro/ha

Schema de plată redistributivă:
Nivelul 1 (1-5 ha) = 5 euro/ha
Nivelul 2 (5-30 ha) = 48,8554 euro/ha

Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire): 57,3714 euro/ha

Schema de plată pentru tinerii fermieri: 22,8718 euro/ha

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!