Actualitate

Un bloc din Cartierul Oinac, aproape să sară în aer din cauza unei butelii

Panică în Cartierul Oinac din municipiu după ce o butelie a luat foc joi dimineaţă la subsolul unei scări de bloc. Un pensionar în vârstă de 87 de ani s-a gândit să probeze butelia în subsol însă aceasta s-a aprins, focul propagându-se aproape imediat. Anunţaţi de vecini, pompierii au reuşit să scoată butelia afară şi să stingă incendiul, prevenind astfel o tragedie.

Inconştienţa unei persoane a pus în pericol siguranţa unui cartier întreg după ce a montat o butelie la un aragaz defect. În subsolul blocului.

Incidentul a avut loc în jurul orei 10.00, butelia fiind cuprinsă de flăcări. Vecinii spun că bărbatul în vârstă de 87 de ani a încercat să stingă focul, fără succes însă. Mai mult, o parte a subsolului s-a aprins la rândul său din cauza unor rogojini.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi o Ambulanţă SMURD. Au reuşit să stingă butelia şi să o scoată afară, lichidând totodată incendiul de la subsol.

Proprietarul buteliei a suferit arsuri minore, primind îngrijiri medicale însă a refuzat internarea. Mai puţin norocoasă a fost o femeie în vârstă de 63 de ani care a suferit un atac de panică şi a fost transportată la spital.

Nu mai reprezintă un secret faptul că mulţi giurgiuveni, proprietari ai blocurilor, se extind şi la nivelul subsolurilor, amenajându-le după cum îi taie capul. Dacă unii se mulţumesc să se limiteze la câteva boxe în care să păstreze murături, vin sau să depoziteze diferite lucruri, alţii îşi amenajează bucătării, improvizează instalaţii sau verifică butelii.

Aşadar, probabil că este nevoie de o tragedie pentru ca oamenii să înţeleagă că orice improvizaţie nu este altceva decât o bombă cu ceas.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!