Actualitate

Vizita primarul din Inglostadt la Giurgiu – un prim pas spre o colaborare de succes

Participarea primarului Nicolae Barbu la Forumul Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării de la Regensburg, dar şi la cel de-al doilea congres al Asociaţiei Ţărilor Riverane Dunării din Belgrad nu a rămas fără efect. Primăria municipiului Giurgiu a primit astăzi vizita oficială a primarului din Ingolstadt, dr.Alfred Lehmann, după ce acesta a fost prezent ieri la Bucureşti, la o întâlnire cu edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Din delegaţia oficialului german au făcut parte şi secretarul general al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Eric Bartha, dar şi directorul Direcţiei de Afaceri Externe şi Protocol din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, Cătălin Grosu. Invitaţii au luat parte la o întâlnire organizată în sala de şedinţe a Consiliului Local, acolo unde au fost prezenţi şi reprezentanţi ai ai autorităţii publice locale, ai mediului de afaceri giurgiuvean dar şi ai presei giurgiuvene. Evenimentul a fost deschis de edilul oraşului, Nicolae Barbu.

Pentru toţi cei prezenţi, Ianca Meca, şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu a făcut o scurtă prezentare a profilului investiţional al Euroregiunii Giurgiu-Ruse şi a Materplanului realizat în urma unui proiect european cu vecinii bulgari. În cadrul întâlnirii au luat cuvântul şi directorul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Dănuţ Ofiţeru dar şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Alexandru Epângeac, ambii vorbind despre potenţialul economic al oraşului dar şi despre oportunităţile de finanţare cu bani europeni.

Text: Invitat să ia cuvântul, secretarul general al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Eric Bartha a avut un discurs încurajator referitor la relaţiile de colaborare dintre cele două administraţii şi i-a lansat invitaţia edilului municipiului, Nicolae Barbu de a înfiinţa la Giurgiu un birou al Dunării.

Cuvântul de final al acestei importante întâlniri de protocol i-a revenit invitatului, primarul din Ingolstadt, dr.Alfred Lehmann care a făcut o scurtă istorie a oraşului pe care îl conduce şi care a ajuns astăzi la performanţe economice şi sociale demne de un exemplu de bună practică în administraţie. Acesta a lansat invitaţia partenerilor români de a vizita acest oraş german dar şi de a gândi împreună proiecte europene.

Întâlnirea oficială din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu s-a încheiat după ce a avut loc un schimb de cadouri între cei doi primari.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!