Actualitate Anunțuri Fără categorie

Finanţare pentru Uzina de Apă Giurgiu

Apa Service Giurgiu a semnat ieri contractul de finanţare pentru restaurarea clădirii Uzinei de Apă, un buget de aproximativ 110 000 lei fiind asigurat prin aportul Institului Naţional al Patrimoniului, din fondul Timbrelor Monumentelor Istorice.

 Apa Service va avea un aport propriu de 10% din suma obţinută ca finanţare, întregul buget fiind folosit pentru întocmirea documentaţiei în vederea accesării unui Proiect European, pentru suma finală de peste 1 milion de Euro. Proiectul final vizează conservarea, restaurarea și amenajarea unui circuit de vizitare în cadrul Uzinei de apă Giurgiu și activarea spațiului ca reper local pentru activități cultural- educaționale.

Uzina de Apă din Giurgiu este costruită în 1910, fiind înscrisă pe lista monumentelor istorice şi reprezentând cea mai veche mărturie de istorie a tehnicii aflată în funcţiune pe teritoriul municipiului.

La baza susţinerii proiectului de finanţare din fondul Timbrelor Monumentelor Istorice a stat lucrarea “Istoricul Uzinei de Apă”, cercetare abordată în premieră şi finalizată de Compartimentul Relaţii Publice şi Mass Media al Apa Service.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!