Actualitate Anunțuri Comunicate

Fonduri pentru restaurarea Uzinei de Apă Giurgiu

Început optimist de primăvară pentru Apa Service Giurgiu, care a obţinut o finanţare importantă pentru a demara întocmirea unui proiect european, fiind vizată restaurarea clădirii Uzinei de Apă. Edificiul despre care vorbim este costruit în 1910, fiind înscris pe lista monumentelor istorice şi reprezentând cea mai veche mărturie de istorie a tehnicii aflată în funcţiune pe teritoriul municipiului.

Finanţarea la care facem referire, în sumă de aproximativ 110 000 lei, a fost obţinută din fondul Timbrelor Monumentelor Istorice, sesiunea octombrie 2021- februarie 2022. Banii atraşi vor fi folosiţi, cum spuneam, pentru accesarea unui Proiect European pentru suma finală de peste 1 milion de Euro, proiectul final vizând conservarea, restaurarea și amenajarea unui circuit de vizitare în cadrul Uzinei de apă Giurgiu și activarea spațiului ca reper local pentru activități cultural- educaționale.

Demersul legat de restaurarea Uzinei de Apă a demarat la iniţiativa conducerii Apa Service şi a vice-primarului Silviu Dumitrescu, fiind instrumentat de Compartimentul Relaţii Publice şi Mass Media al societăţii. Cu acest prilej, Compartimentul Relaţii Publice a reuşit să structureze o lucrare importantă- “Istoricul Uzinei de Apă” (nescris timp de 112 ani!), lucrare care a stat la baza susţinerii proiectului de finanţare.

    Apa Service SA Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!