Politic

Fostul premier Călin-Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

image-2009-03-7-5473449-46-lupta-stransa-intre-tariceanu-antonescuCălin-Popescu Tăriceanu a declarat că nu doreşte în acest moment un război intern cu liderul PNL Crin Antonescu, motiv pentru care şi-a dat demisia din partid.
Tăriceanu nu şi-a ascuns dezamăgirea faţă de decizia de a ieşi de la guvernare, rezoluţie a Delegaţiei Permanente de marţi seară luată cu o majoritate covârşitoare de voturi. Acesta a precizat că se opune acestei iniţiative şi că va lupta pentru revenirea liberalilor la guvernare în cadrul USL.
Practic, fostul premier îi cere primului ministru Victor Ponta să-şi ţină toate angajamentele luate în cadrul USL, respectiv menţinerea poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi susţinerea unui candidat liberal la preşedinţia României.
Potrivit România TV, 30 de parlamentari liberali l-ar susţine pe Tăriceanu în demersul acestuia pe lângă Victor Ponta privind păstrarea actualilor miniştri PNL în funcţii.
În ultimele săptămâni, mai mulţi lideri liberali din teritoriu au susţinut că nu sunt de acord cu ruperea USL, însă în momentul votului, se pare, s-au temut, votul de marţi, 25 februarie, nefiind unul secret – ca de obicei – ci la vedere.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!