Actualitate

Gabriela Maria Horga, deputat: ,,Investiții record ale guvernului #PNL în 2020 în valoare de 53,2 miliarde de lei”

Gabriela Maria Horga, deputat: ,,Investiții record ale guvernului #PNL în 2020 în valoare de 53,2 miliarde de lei, cea mai mare sumă din ultimii 10 ani conform datelor prezentate de Ministerul Finanţelor.

📈 În 2020, guvernul #PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu: 53,2 miliarde de lei, cu 9,5 miliarde lei mai mult față de 2019.

➡️ Guvernul PNL a crescut astfel, în 2020, cu peste 20% volumul investițiilor față de anul anterior al guvernării PSD. În 2020, investițiile au avut o pondere de 5,1% din PIB.

➡️ În 2020, Guvernul PNL a reușit să schimbe și structura investițiilor, în sensul creșterii puternice a ponderii investițiilor realizate din fonduri europene, care au ajuns acum să reprezinte mai bine de o treime din total. Astfel, din cele 53,2 miliarde lei investite, 35,2 miliarde lei (66%) au reprezentat investiții de la bugetul de stat, iar 18 miliarde lei (34%) au fost investiții din fonduri europene.

Datele furnizate de Ministerul Finanțelor confirmă obiectivul #PNL de a ieși din criză și de a dezvolta România prin investiții masive în infrastructură, o politică deosebită radical de cea a PSD care s-a bazat pe stimularea consumului excesiv, neglijând investițiile cu consecințele decăderii infrastructurii țării. 📉

✅ Guvernul Cîțu mizează pe continuarea și accelerarea investițiilor în infrastructură, pentru că ele sunt motorul repornirii economiei.

❗Care sunt efectele investițiilor masive în infrastructură?

▶️ creșterea nivelului de trai al românilor;

▶️ creșterea competitivității companiilor românești (prin transport mai rapid);

▶️ creșterea rezistenței / rezilienței României în fața unor potențiale viitoare crize (am văzut deja cum criza sanitară din 2020 a pus o presiune enormă pe infrastructura esențială precară a României, cu consecințe chiar tragice în cazul infrastructurii spitalicești la Piatra Neamț ori Matei Balș);

▶️ creșterea atractivității economice a localităților: noi investiții private, noi afaceri, noi locuri de muncă.

Prin urmare, bugetul pentru 2021 se concentrează pe investiții, cu aproximativ 6 miliarde de lei în plus față de 2020, iar investițiile reprezintă soluția pentru a avea o economie competitivă în viitor.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Gabriela Maria Horga, deputat: ,,Investiții record ale guvernului #PNL în 2020 în valoare de 53,2 miliarde de lei” – www.giurgiuonline.com 10 februarie 2021 at 8:37

[…] post Gabriela Maria Horga, deputat: ,,Investiții record ale guvernului #PNL în 2020 în valoare de 53,2… appeared first on Informatia de […]

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!