Actualitate

Ghid de informare pentru cetăţeni

ghidMINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE
SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE GIURGIU
COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia Generală Anticorupţie a elaborat „Ghidul de informare pentru cetăţeni în relaţia cu structurile Ministerului Afacerilor Interne”.

Elaborarea  acestui material vine în întâmpinarea nevoii cetăţenilor de a fi informaţi cu privire la acţiunile şi autorităţile statului, urmărind facilitarea accesului la informaţie, creşterea gradului de încredere şi reducerea corupţiei birocratice şi administrative.

Ghidul cuprinde informaţii utile pentru cetăţeni în vederea obţinerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structură din cadrul M.A.I., prezentarea infracţiunilor de corupţie, documentele necesare în vederea eliberării unui act administrativ specific fiecărei structuri, taxele aferente şi modalităţile de plată, termene de eliberare, etc., precum şi promovarea pe fiecare pagină, a liniei telefonice gratuite a Direcţiei Generale Anticorupţie – 0800.806.806(apelabilă gratuit din orice reţea, inclusiv cea  de telefonie mobilă).

Pe site-ul oficial al DGA, există şi o variantă electronică extinsă a acestui ghid care cuprinde, pe lângă informaţiile din varianta tipărită şi modele de formulare sau specimene de documente.

Materialul a fost diseminat către structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel teritorial şi către cetăţeni.

 Reamintim cetăţenilor că, în situaţia în care un funcţionar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne le solicită o sumă de bani sau bunuri contra unui serviciu, să sesizeze imediat acest abuz la structura teritorială din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, respectiv: 

         SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPTIE GIURGIU

          cu sediul în municipiul Giurgiu, str. Călugăreni nr. 26

         telefon:  0246/207.180
e-mail:  giurgiu.dga@mai.gov.ro

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!