Actualitate

Giurgiu, reprezentat de preoții Dan Mihale și Aurel Ciumberică, dar și de Dumitru Beianu la Adunarea Națională Bisericească

Potrivit site-ului Episcopiei Giurgiului, evenimentul de miercuri, 27 februarie, a avut loc în Aula Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au examinat şi aprobat Raportul general anual al Consiliului Naţional Bisericesc asupra activităţii Bisericii Ortodoxe Române în anul 2012. Astfel, scrie pe site-ul Episcopiei Giurgiului, printre cele ce au fost avute in vedere se numara lucrarea pastoral-liturgică şi social-filantropică, viaţa monahală, învăţământul teologic şi predarea religiei în şcolile publice, construcţiile de noi lăcaşuri de cult, relaţiile cu alte culte, grija pentru comunităţile ortodoxe româneşti din străinătate.

În mod special, mai relateaza site-ul Episcopiei Giurgiului, a fost apreciată opera social-filantropică din cuprinsul Patriarhiei Române desfăşurată prin intermediul a 679 de instituţii sociale.

În cadrul aşezămintelor social-filantropice şi prin intermediul programelor şi proiectelor sociale au fost acordate aproape 900 de mii de servicii sociale unui număr de peste 200 de mii de beneficiari unici.

Cele mai multe, circa 640 de mii de servicii sociale au fost pentru peste 74 de mii de persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate. În plus, aproape 167 de mii de servicii sociale au fost pentru peste 105 mii de copii din aşezămintele sociale ale Bisericii şi Statului, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări.

Județul Giurgiu a fost reprezentat la Adunarea Națională Bisericească de preoții Dan Mihale si Aurel Ciumberica, dar și de Dumitru Beianu, membru in Adunarea Eparhiala a Episcopiei Giurgiului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!