Actualitate

Guvern de uniune naţională la Kiev

ucraina2_04_07fde79caa_thumb_630_380Dacă noi am stabilit ca data de 25 mai să reprezinte momentul în care îi vom alege pe cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European, Ucraina, după tragicele evenimente de la Kiev, şi-a ales aceiaşi dată pentru alegerile prezidenţiale anticipate.
Până atunci, conform constituţiei, preşedintele Parlamentului, Olexandr Turcinov, va asigura interimatul. Sâmbătă, 22 februarie, au fost luate aceste decizii. În aceiaşi zi, Turcinov le-a cerut deputaţilor să formeze cât mai curând o nouă majoritate şi un guvern de uniune naţională.
Totodată, Parlamentul ucrainean a votat demiterea ministrului de externe Leonid Kojara, colaborator apropiat de-al lui Viktor Ianukovici, dar şi confiscarea reşedinţei private a fostului preşedinte, reşedinţă aflată în apropiere de Kiev.
De sâmbătă după-amiază, partidele de opoziţie au control deplin asupra capitalei. Locul exact în care se află Ianukovici este deocamdată necunoscut. Potrivit unor surse credibile, poliţia de frontieră l-ar fi împiedicat să ajungă cu un avion privat la Moscova.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!