Actualitate

Preşedintele trebuie să fie român, ortodox, patriot şi familist

sondajUn simplu sondaj printre cetăţeni, sondaj referitor la calităţile şi particularităţile viitorului preşedinte al României, a condus la un sumum de cerinţe, altfel, destul de predictibile.

În ordinea primelor trei opţiuni, preşedintele României trebuie să fie român, patriot şi creştin ortodox. Alte criterii pentru viitorul şef de stat, în percepţia alegătorilor, se referă la statutul de familist, de european, să nu fi avut probleme cu justiţia şi să lupte împotriva corupţiei.
Principalii candidaţi, prin această grilă focus-grup, punctează astfel: Victor Ponta bifează cinci categorii din cele şapte. Este cetăţean român, patriot, familist, ortodox şi european. Nu este văzut ca unul care să fi luptat împotriva corupţiei – asocierea cu Adrian Năstase şi baronii PSD, şi a avut probleme cu justiţia, vezi scandalul plagiatului.
Klaus Iohannis nu reuşeşte decât un scor de 2-7. Este familist şi european. Nu este perceput patriot fie şi pentru că este etnic german, este catolic, are probleme cu justiţia – dosarele ANI, scandalul legat de adopţii, procesul pentru afaceri imobiliare.
Nu s-a făcut remarcat ca un luptător împotriva corupţiei.
Oarecum surprinzător, celălalt posibil candidat al dreptei unite la alegerile din noiembrie (după fuziunea PNL-PDL), Cătălin Predoiu, reuşeşte scorul maxim, 7 din 7. Român, patriot, ortodox, familist, european, nu a avut probleme cu justiţia şi este văzut drept unul care, nu doar la nivel declarativ, a încercat să curme din tentaculele corupţiei instituţionalizate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!