Sport

Alexandru Marcu o califică pe Arsenal Malu în faza a treia a Cupei României

ArsMalDGrecuArsenal Malu s-a calificat miercuri, 30 iulie, în faza a treia a Cupei României după ce a învins cu scorul de 2-1 (0-0 la pauză) echipa Metaloglobus Bucureşti. Cele două goluri ale formaţiei ce activează în Liga a IV-a Giurgiu au fost marcate de nou-venitul Alexandru Marcu.
„Tunarii” din Malu au mai făcut o victimă în Cupa României. Formaţia pregătită de Silviu Rugină şi Marius Fodor a eliminat o nouă echipă din Liga a III-a, Metaloglobus Bucureşti.
Eroul gazdelor a fost Alexandru Marcu, jucător ce sezonul trecut a evoluat pentru CSM Dunărea Giurgiu.
Talentatul mijlocaş s-a aflat la primul meci oficial pentru Arsenal Malu. Acesta l-a înlocuit în unsprezecele de start al giurgiuvenilor pe Marian Bechir, eliminat în partida precedentă (cu CS Tunari).
Prima repriză a fost una reuşită pentru Arsenal Malu. Gazdele şi-au creat câteva şanse importante de a deschide scorul, însă la fel de bine puteau intra la cabine în dezavantaj după o greşeală în defensivă.
Au eliminat echipa lui Strizu
Arsenalul de Giurgiu avea să deschidă scorul în debutul celei de-a doua reprize prin Alexandru Marcu. Bucureştenii au replicat aproape imediat şi se părea că meciul se îndreaptă din nou către prelungiri.
N-a fost de acord Alexandru Marcu, puştiul venit de la CSM Dunărea aplicând echipei antrenate de Leonard Strizu lovitura de graţie (minutul 75).
A fost al doilea meci pierdut de Metaloglobus în faţa unei echipe din Giurgiu. În 2011 Rapid Clejani a promovat în Liga a III-a după ce a trecut cu 2-1 de formaţia bucureşteană.
Malu a răzbunat şi înfrângerea din sezonul trecut a celor de la FC Bolintin. Tot în turul doi al Cupei, formaţia care reuşise „eventul” în judeţul Giurgiu pierdea cu 0-7 meciul cu Metaloglobus.
ARSENAL MALU: G. Barbu – Şt. Marin, M. Gheorghe, I. Rugină, A. Androne – Flutur – Şt. Zidaru, A. Damian (cpt.), Al. Marcu, A. Stan – Danciu. Antrenori: Silviu RUGINĂ şi Marius FODOR
Au mai evoluat: Memişi, Chiţu şi N. Guşă.
Prin victoria de miercuri, Arsenal Malu a egalat cea mai bună performanţă a unei echipe giurgiuvene venite din Liga a IV-a: prezenţa în faza a treia a Cupei României.
Peste două săptămâni „tunarii” au şansa să depăşească performanţele celor de la Ciolanu Valea Bujorului (2008) şi FC Bolintin Vale Malu Spart (2010).
Bogdan Vladu
Foto: Daniel Grecu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!