Sport

FC Basel – CFR Cluj, FC Vaslui – Inter Milano, Dinamo – Metalist Harkov, Steaua – Ekranes

Cum era de aşteptat, Steaua a fost singura echipă norocoasă la tragerea la sorţi de vineri, 10 august. Adversarul singurei echipe româneşti cap de serie este campioana Lituaniei, FC Ekranes, trupă ce a fost spulberată de Anderlecht în turul trei preliminar al Champions League, belgienii impunându-se cu 11-0 la general.

Tot conform aşteptărilor, Dinamo a căzut groaznic, în opinia noastră, bucureştenii având mai puţine şanse de calificare decât FC Vaslui. Metalist Harkov este una dintre cele mai puternice echipe din Ucraina, sfert finalistă în Europa League în precedentul sezon, eliminată dramatic de către Sporting Lisabona.

FC Vaslui se poate considera ghinionista acestei veri. După ce Fener s-a dovedit un adversar mult prea puternic, fie şi după un rezultat de egalitate scos la Istanbul, moldovenii se văd acum în postura ingrată de a fi nevoiţi să elimine campionii Europei din 2010 pentru a accede în grupele Europa League. Totuşi, Inter este departe de nivelul la care ajunsese sub Jose Mourinho. Mai mult, sunt în plină reconstrucţie, iar Vasluiul ar putea profita, oricât de nebuneşte rezonează.

Finalmente, campioana României are o şansă imensă să participe încă o dată în grupele Champions League. Dacă până acum a realizat câte patru puncte în două ediţii în care a intrat direct, cu coeficientul de ţară aferent, acum o poate face după 180 de minute de joc. FC Basel nu mai este echipa de anul trecut. Cea care lua patru puncte lui Manchester United (3-3, 2-1) şi şase Oţelului Galaţi (2-1, 3-2). Campioana Elveţiei poate fi eliminată după ce şi-a vândut câteva piese importante, printre care şi starul Xherdan Shaqiri, achiziţionat de către Bayern Munchen.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!