Sport

Vis interzis. Roata de Jos ratează revenirea în „fotbalul mare”

Petrolul Roata Cartojani a pierdut barajul de promovare in Liga a III-aPetrolul Roata Cartojani a pierdut sâmbătă, la Ploieşti, barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Fotbaliştii antrenaţi de Ştefan Udroiu au fost învinşi cu scorul de 1-3 de Înainte Modelu, campioana judeţului Călăraşi. Judeţul Giurgiu nu are noroc la barajul de promovare în Liga a III-a. Ultimele zece asemenea întâlniri au adus doar două victorii: Rapid Clejani în 2011 şi Avântul Floreşti în 2012.

Chiar dacă nu s-a făcut de râs precum FC Bolintin (0-6 anul trecut cu argeşenii de la Atletic Bradu), Petrolul Roata Cartojani nu putea emite prea multe pretenţii în faţa unui adversar experimentat.
„Regretele sunt mari pentru că ne-am dorit foarte mult promovarea chiar dacă ştiam că întâlnim un adversar cu jucători experimentaţi ce au evoluat şi în ligile superioare. Aşa e în fotbal: unii câştigă, alţi pierd. Trebuie să mergem înainte şi poate la anul vom avea mai multă şansă şi cu experienţa de anula cesta vom aborda altfel meciul” a declarat pentru Informaţia de Giurgiu antrenorul Ştefan Udroiu.
Gol primit în primul minut
Partida a început cum nu se poate mai prost pentru giurgiuveni care s-au văzut conduşi pe tabelă încă din primul minut. Sufocaţi de adversari, „petroliştii” au mai încasat un gol în minutul 12.
Din fericire Marius Voicu a mai tăiat din elanul călărăşenilor, mijlocaşul celor de la Roata reuşind un gol spectaculos din afara careului (minutul 20).
Golul le-a dat încredere „galben-albaştrilor” care au mai avut câteva ocazii, însă la cabine Modelu a intrat în avantaj.
Critici la adresa „centralului” Cătălin Popa
Speranţele giurgiuvenilor s-au spulberat la zece minute după reluare, aceştia primind al treilea gol în urma unei faze controversate.
„Arbitrajul a fost unul tendenţios. Nu vreau să iau din meritele adversarului şi să spun că nu a fost unul valoros, dar arbitrajul a influenţat destul de mult rezultatul final. Golul trei a venit după ce un jucător de-al nostru era căzut pe gazon. Arbitrul a lăsat jocul să continue, iar Modelu a marcat” a mai spus Ştefan Udroiu.
Golul trei a turnat parcă plumb în ghetele celor de la Petrolul Roata Cartojani, în ultima jumătate a partidei pe teren existând o singură echipă, Înainte Modelu, care a demonstrat că merită să evolueze în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc.
Udroiu continuă la Cartojani
Nu doar valoarea jucătorilor este ridicată în echipa călărăşeană ci şi condiţiile oferite de club. În afară de prime consistente, jucătorii de la Modelu au şi contracte, primind aproximativ 1.500 de lei, o sumă importantă pentru Liga a IV-a.
Ştefan Udroiu a anunţat că va rămâne la Petrolul şi că doreşte un nou titlu de campion al judeţului Giurgiu. „Poate că sezonul următor vom învăţa fin greşeli şi ne vom prezenta mult mai bine la baraj” susţine antrenorul în vârstă de 28 de ani.
PETROLUL ROATA CARTOJANI: C. Stan – M. Călin, Mareş, Botoroagă, V. Marina – C. Anghilin (cpt.) – M. Voicu, Neacşu, G. Anghilin, Jugănaru – C. Paraschiv. Antrenor: Ştefan Udroiu
Au mai evoluat: C. Şerban, M. Ştefan.
Dacă Roata de Jos putea reveni în fotbalul de performanţă după 18 ani de absenţă, judeţul Giurgiu rămâne în continuare cu o singură formaţie în primele trei ligi, AFC Astra.
 
Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!