Social

Centrul de la Tântava ar trebui să fie gata la sfârşitul lunii septembrie

24 de camere moderne, băi curate şi cochete, bucătării şi alte asemenea spaţii amenajate la standarde europene. Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava va deveni în scurt timp un loc mai mult decât primitor pentru zecile de persoane adulte cu handicap, asistate acolo. Aceasta, printr-un proiect Regio câştigat de autorităţile judeţene.

Proiectul „Reabilitare, modernizare şi dotare Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava” a fost câştigat de Consiliul Judeţean Giurgiu, în mandatul lui Dumitru Beianu, fiind depus pe Programul Operaţional Regional.

În prezent, la Centrul din Tântava sunt în lucru pavilioanele 1 şi doi. În primul corp de clădire, se acţionează la interior, la punerea gresiei şi faianţei, dar şi linoleumului. Au fost deja schimbate tocăria şi uşile fiecărei încăperi, dar au fost montate şi geamuri termopan. Şi grupurile sanitare au fost recondiţionate în totalitate, cât şi sala de la ultimul etaj, acolo unde beneficiarii centrului vor desfăşura diverse activităţi. În cel de-al doilea corp al Centrului, sunt efectuate lucrări similare, iar în ambele pavilioane au fost deja puse la punct instalaţiile electrice, dar şi cele privind încălzirea în sistem centralizat.

Constructorul speră ca principalul corp de clădire să fie gata săptămâna viitoare, astfel încât să poată fi mutaţi beneficiarii care acum sunt cazaţi în pavilionul cu numărul trei, cel care va urma să intre, la rândul său, în reabilitare şi modernizare.

În prezent, la Tântava sunt 36 de persoane adulte cu handicap, dar după ce acest centru va fi gata, vor fi aduşi alţi 30 de beneficiari, cazaţi acum la Grădinari.

Proiectul reabilitării şi modernizării centrului mai prevede şi reamenajarea curţii interioare, cât şi crearea unui spaţiu de recreere pentru persoanele asistate. Lucrările au început în primăvara acestui an, cu schimbarea completă a acoperişului, şi ar trebui să fie gata până la finalul lunii septembrie.

Valoarea proiectului implementat de Consiliul Judeţean în mandatul 2008-2012 este de peste 3,6 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!