Politic

Guvernul Boc îşi plăteşte parlamentarii ca să obţină voturi

Guvernul Boc nu mai are succes nici în faţa parlamentarilor care, cel puţin teoretic, ar trebui să îi susţină iniţiativele. Pentru a-şi promova bugetul pentru 2012, Executivul vrea să aloce 75.000 de euro pentru fiecare parlamentar din arcul guvernamental. În conferinţa de presă din 28 octombrie a PNL Giurgiu, senatorul Vasile Mustăţea a declarat că fiecare parlamentar al puterii va beneficia de alocarea acestei sume pentru a vota bugetul pe 2012.

Este metoda prin care Guvernul Boc vrea să obţină voturile parlamentarilor din coaliţia de guvernare, banii urmând să ia calea unor proiecte sau investiţii din colegiile parlamentare, indicate de fiecare parlamentar. „În parlament deja se discută că Guvernul va aloca fiecărui parlamentar din arcul guvernamental, în colegiul respectiv, 75.000 de euro, ca să fie aprobat bugetul pe 2012. Aşa că preşedintele Băsescu să nu mai dea vina pe opoziţie atunci când nu trece vreo lege, pentru că problemele sunt în cadrul partidului de guvernământ, nu la opoziţie. Ei nu sunt în stare să îşi convingă proprii parlamentari. În ceea ce ne priveşte, nu am solicitat decât să fim consultaţi la elaborarea proiectelor legislative, aşa cum este firesc. Nu este normal ca Traian Băsescu să ne ceară să aprobăm proiecte exact cum doreşte el sau Guvernul, fără să fim consultaţi, fără să le analizăm şi să le amendăm, pentru a fi cât mai bune”, a declarat senatorul Mustăţea.

În ceea ce priveşte legea asistenţei sociale, pentru care Traian Băsescu a solicitat imperativ Parlamentului aprobarea, Vasile Mustăţea a spus că nu poate fi acceptată în forma propusă de Guvern, pentru că dezavantajează cele mai vulnerabile categorii de persoane. „Nu poţi să faci proiecte de dezvoltare economico-socială fără să asiguri protecţie socială. Ei vor să reducă drastic sumele alocate acestui domeniu, de la 8,2% din buget vor o reducere cu o treime. Astfel, vor avea de suferit persoanele care se află în situaţii grave şi, pe de altă parte, Guvernul vrea să arunce povara pe administraţia locală. Legea spune însă că nu se poate face transmitere de atribuţii fără asigurarea resurselor financiare necesare. Cu această lege vor fi dezavantajate cele mai vulnerabile categorii sociale, o persoană care se naşte cu un handicap nu are nicio vină, dar are dreptul la protecţie şi la sprijin”, a mai spus senatorul PNL.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!