Politic

Guvernul deschide din nou robinetul cu bani. Îşi va ţine cuvântul premierul Ungureanu?

Decizia premierului Răzvan Ungureanu de a aloca fonduri autorităţilor locale pentru cofinanţarea proiectelor europene sau achitarea datoriilor este privită cu scepticism de primarul Lucian Iliescu. Acesta spune că Primăria Giurgiu va transmite documentaţia necesară pentru a primi fonduri, dar a declarat că, la fel ca şi până acum, cel mai probabil vor primi bani doar primăriile PDL-ului.

Lucian Iliescu a arătat că solicitările primăriilor pentru alocarea de fonduri trebuie centralizate de prefectură, dar Prefectura Giurgiu nu a informat administraţia giurgiuveană despre acest lucru. Primarul Iliescu a declarat că, potrivit anunţului făcut de premierul Ungureanu, Primăria Giurgiu va transmite documentaţia referitoare la necesarul de fonduri, adăugând însă că se aşteaptă ca şi de data aceasta municipalitatea giurgiuveană să fie nedreptăţită. „Noi vom transmite documente realizate pe date reale, pe date contabile, cu cele 130 de miliarde care ne sunt necesare la buget. Nu am primit nici un semnal de la Prefectură, cu toate că primul ministru a anunţat că aceasta se ocupă de primirea documentelor. Însă le vom transmite şi vom vedea dacă vom primi sprijin. Cred, însă, că nu sunt prea mari speranţe;  până acum doar primăriile PDL au primit bani, noi nu am primit nimic. Pentru alocarea de fonduri a ajuns să dicteze Marin Anton. Cu un astfel de mod de a face politică nu vom rezolva problemele oamenilor. Aceştia sunt sătui de clasa politică, iar ceea ce trebuie făcut este să le rezolvăm lor problemele. Nu după culoarea politică trebuie împărţiţi banii, ci în mod echitabil, mulţi, puţini, fiecare comunitate are nevoie de fonduri”, a declarat Lucian Iliescu.

Primarul municipiului Giurgiu a mai arătat că va recomanda tuturor primarilor PNL să transmită solicitări pentru fonduri, aşa cum a declarat, de altfel, primul ministru. „Astfel, vom vedea dacă premierul îşi respectă cuvântul. Noi vom trimite documentaţia şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca să se ştie ce probleme avem şi la acest nivel, nu să ajungă acolo doar informaţiile pe care le vrea Prefectura”, a spus primarul Lucian Iliescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!