Actualitate

Guvernul PNL sprijinit în Parlament de o majoritate responsabilă

Comunicat de presă

Guvernul PNL sprijinit în Parlament de o majoritate responsabilă

Plenul reunit al Parlamentului nu a mai votat ieri moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Ludovic Orban pentru că nu a existat cvorum. PSD nu a reușit să adune în sala de ședințe a Parlamentului suficienți senatori și deputați astfel încât moțiunea de cenzură inițiată de ei în afara cadrului constituțional să poată fi dezbătută și votată. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul fiind de 223.
În 30 de ani de democrație, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât, moțiunea de cenzură a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, încercându-se dezbaterea și votarea moțiunii într-o a treia sesiune extraordinară, prelungită până la data de 31 august.
Pe lângă elementele care depășesc limitele cadrului constituțional, la această moțiune de cenzură sunt de remarcat atât textul moțiunii, unul complet mincinos, cât și iresponsabilitatea care reiese din actul în sine de a depune o moțiune de cenzură într-un moment în care România se confruntă cu o pandemie, într-un moment în care România are nevoie de guvern și de instituții complet funcționale.
Parlamentarii PNL au ieșit din sală pentru a nu valida mascarada pusă în scenă de PSD.
Realizările guvernului PNL, condus de premierul Ludovic Orban, sunt incontestabile, iar faptul că moțiunea de cenzură a eșuat reprezintă un eșec major al PSD care a arătat cu această ocazie că s-a îndepărtat nu doar de cetățeni, ci și de menținerea unei majorități în Parlament.

Biroul de presă PNL Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!