În fiecare an, pe 22 aprilie, este sărbătorită Ziua Pământului, zi în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.
ondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, pentru a trezi interesul clasei politice pentru protecția mediu, Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 de milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 Aprilie sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
În 2016, Națiunile Unite au ales Ziua Pământului, drept ziua în care intra în vigoare istoricul acord de la Paris privind schimbările climatice. Acordul de la Paris pledează pentru reducerea creșterii prognozate de 4,5 grade Celsius la 3 grade Celsius, ceea ce ar reduce și impactul asupra naturii. Însă o menținere a creșterii temperaturilor cu 2 grade Celsius sau chiar cu doar 1,5 grade Celsius ar putea proteja speciile sălbatice.
În 2020, Ziua Pământului împlinește cea de-a 50-a aniversare și stă sub semnul acțiunii climatice.
De asemenea Google a creat un Doodle special pentru Ziua Pământului. Este adusă în prim-plan albina, una dintre cele mai importante ființe vii de pe planetă.