Actualitate Economic Politic Social

Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020.

Guvernul Cîțu, în urma consultării cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut lunar.

↗️ Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice.

↗️ Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020.

↗️ S-a mai decis, totodată, să se continue demersurile pentru stabilirea unui mecanism de creștere a salariului minim brut pe economie pentru următorii patru ani, care să asigure stabilitate și predictibilitate evoluției acestui indicator salarial. Se va încheia, de altfel, un Acord tripartit în acest sens cu partenerii sociali, în prima parte a anului viitor.

↗️ Guvernul dorește să asigure o viață mai bună românilor, însă este luată în calcul păstrarea locurilor de muncă și protejarea inițiativei antreprenoriale.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!