Actualitate

Importanţa relaţiilor interinstituţionale, în contextul cooperării transfrontaliere

Joi, 22 iunie 2017, a avut loc, la sediul Prefecturii Ruse, întâlnirea prilejuită de Comisia de turism din cadrul acestei instituţii, tema propusă pentru dezbatere fiind: Importanţa relaţiilor interinstituţionale, în contextul cooperării transfrontaliere.
Au fost invitaţi reprezentati ai asociaţiilor de turism din România: Clara Mărculescu- preşedinte Eastern Danube Convention & Visitors Bureau şi Gabriel Zamfir- preşedinte A.N.T.R.E.C. România şi preşedinte al clusterului Dunărea Turistică.
La întâlnire au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din majoritatea localităţilor districtului Ruse, agenţii de turism şi ONG-uri care activează în domeniu. Şedinţa a fost condusă de subprefectul districtului Ruse, Svilen Ivanov, şedinţa fiind posibilă cu sprijinul Euroregiunii Danubius reprezentată de directorul executiv Lili Ganceva.
S-au discutat subiecte ce ţin de cooperarea transfrontalieră în domeniul turismului, industria ospitalităţii, activităţi derulate în acest sens, precum şi posibilitatea stabilirii unor parteneriatel pe programele de cooperare transfrontalieră.
De altfel, săptămââna viitoare, la Giurgiu, va avea loc conferinţa de presă din cadrul proiectului E-GoverNet, proiect cu finanţare europeană, aflat deja în implementare, ce a fost căştigat de Centrul de Sprijin pentru IMM Ruse, Prefectura Ruse şi Asociatia Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, pe programul transfrontalier Interreg V A Ro-Bg.
Asociaţia Eastern Danube Convention & Visitors Bureau a fost înfiinţată în urma cu 2 ani la Giurgiu şi se ocupă cu marketingul produselor turistice, identifică atracţiile turistice pentru a fi introduse în produsul turistic, cu atenţie deosebită pentru promovarea şi dezvoltarea conceptului de turism responsabil, bazat pe identităţi şi experienţe locale, pe respect faţă de natură, tradiţii şi comunităţi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!