Actualitate

ÎMPOTRIVA FRAUDELOR COMISE ÎN MEDIUL ONLINE PRIN INTERMEDIUL CARDURILOR DE PLATĂ

În perioada 04-15 iunie 2018 s-a desfășurat Operațiunea E-Commerce 2018, o acțiune de combatere comună a organismelor de aplicare a legii din 28 state.
Lupta împotriva fraudelor comise în mediul online prin intermediul cardurilor de plată constituie una dintre prioritățile Ciclului de Politici actual.
Aceasta va fi continuată pe tot parcursul lunii iunie de o campanie de prevenire și conștientizare – “Buy Safe Pay Safe”, ce va fi lansată simultan la nivelul statelor și agențiilor participante.
Poliția Română prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității , este partener al acestei operațiuni.
La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, în perioada 20.06.2018-30.06.2018, vor fi desfășurate activități punctuale de către polițiștii giurgiuveni, având ca scop lupta împotriva fraudelor comise în mediul online prin intermediul cardurilor de plată.
Activitățile de prevenire și informare în rândul cetățenilor  se vor desfășura  atât în municipiul Giurgiu cât și în județul Giurgiu.
Este întotdeauna mai bine să previi o infracțiune. Din acest motiv, această acțiune operativă este urmată de o campanie de prevenire și conștientizare – “Buy Safe Pay Safe”.
Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele online:
– Verificați dacă dispozitivul pe care îl folosiți pentru a efectua achiziții online este configurat în mod corespunzător și conexiunea de internet este sigură;
– Folosirea unui card este o modalitate sigură de plată în comerțul online atâta timp cât vă luați aceleași măsuri de precauție ca și  în celelalte tipuri de achiziții;
– Există anumiți indicii care vă ajută să identificați o fraudă. Dacă sunteți victima unei fraude online, sesizați poliția. Dacă ați cumpărat produsul prin intermediul unui card de credit sau debit, sesizați de asemenea banca emitentă;
– Verificați-vă serviciul de internet banking în mod constant. Anunțați imediat banca emitentă dacă observați plăți sau retrageri pe care nu le-ați efectuat dvs.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!