Actualitate Educație La zi Social

Impreuna pentru viata! SOLIDARITATEA SANITARA i-a unit pe giurgiuveni

Campania initiata de Sindicatul Judetean Solidaritatea Sanitara Giurgiu a debutat pe 9 iulie cu dreptul, am spune noi si nu gresim. Luni dimineata, membri de sindicat dar si alte persoane, care au aflat din mediul on-line de aceasta campanie, au donat sange la Centrul Judetean de Trasfuzie Giurgiu constienti de faptul ca sângele este vital în cazul unui bolnav și că existența acestuia face, deseori, diferența între viață și moarte. Toti au demonstrat astfel ca “Solidaritatea sanitara” nu sunt doar simple cuvinte ci este o stare de fapt ce aduna Impreuna pentru viata nu doar medici si asistenti personal nemedical, ci si alti giurgiuveni. Au înțeles cât de mare este nevoia de donare de sânge și nu au ezitat să dea o mână de ajutor.
Nu voi vorbi in cele ce urmeaza despre profesionalismul recunoscut al personalului de la Centrul de tranfuzie sanguina Giurgiu, nici despre sufletul mare al doamnei dr. Georgeta Costanda,ci despre initiativa demna de toata lauda a Sindicatului Judetean Solidaritatea Sanitara Giurgiu la care au raspuns pe langa cei din sindicat si managerul Spitalului Judetean De Urgenta Giurgiu, Mihaela Rață. Pentru ca asistenții medicali cunosc mai bine ca oricine cât de vital este sângele în cazul unui bolnav , campania lansata de Sindicatul Judetean Solidaritatea Sanitara este laudabila si poate asa vor prinde curaj si alte institutii si sindicate, de ce nu!
Majoritatea celor care au venit la Centrul Judetean de Tranfuzie Sanguina Giurgiu nu se aflau la prima “tentativa” de donare de sange. Unii sunt “clienti” fideli ai Centrului, ne spunea cu mandrie dr.  Georgeta Costanda.
“Oricine poate avea nevoie de sânge; nimeni nu știe când. Vad asta zilnic la sala de operatii”, ne-a declarat Amelia Stanila, asistent la ATI.
Printre cei care au aflat de campanie si au tinut sa doneze s-au aflat si doi angajati ai IPJ Giurgiu, doi politisti tineri care fac cinste profesiei lor si dau dovada de spirit civic si implicare – Lavinia Buzica si  Remus Panait. “Nu este prima data cand donez sange. O fac mereu constient ca astfel salvez o viata! Mi-as dori ca si alti giurgiuveni sa o faca”, a declarat Remus Panait. “Incercam sa fim un exemplu bun, cu ocazia asta poate or sa mai vina si alte persoane. Important este ca am ajutat o persoana azi, cu putin efort”, a spus  Lavinia Buzica.
”Se stie ca sangele este vital in salvarea vietilor omenesti, iar spitalele se plang mereu ca au stocuri insuficiente de sange. Iar noi stim asta foarte bine. Acesta este si motivul pentru care am initiat aceasta campanie. Le-am explicat colegilor cât de mult contează pentru bolnavi și pentru familiile lor gestul nostru. În plus, faptul că donează sânge este benefic și pentru organismul lor. Mă bucur că în acest fel putem să dăm o mână de ajutor oamenilor aflați în suferință”, a declarat Bogdan Vasilescu, presedinte Sindicatul judetean Solidaritatea Sanitara Giurgiu.
Campania Impreuna pentru viata continua si in zilele ce vor urma. Cei care vor sa doneze o pot face in orice zi mergand la Centrul de Transfuzie Sanguina din cadrul Policlinicii Giurgiu, unde vor gasi o echipa de profesionisti. Multumim echipei  http://Centrul de Transfuzie Sanguina Giurgiu
Felicitari http://sindicatul județean „solidaritatea sanitară” giurgiu
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!