Actualitate Educație

ÎMPREUNĂ VOM REUȘI

Întrucât mersul pe bicicletă este una dintre activitățile favorite ale copilăriei, elevii claselor a V a și a VI a, au acceptat cu entuziasm invitația polițiștilor de prevenire și rutieri, de a-și testa priceperea în cunoașterea normelor rutiere.
Joi, 25 octombrie a.c., polițiștii din Biroului de Prevenire și Analiză a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, cu ocazia manifestărilor derulate cu prilejul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, au organizat un concurs cu bicicletele, adresat elevilor din clasele a V a și a VI a, din cadrul Școlilor Gimnaziale Nr. 2 “Mircea cel Bătrân” și Nr.5 Giurgiu.
Întrecerea care a debutat la ora 11.00, a avut loc în Parcul Alei, din municipiul Giurgiu, unde elevii de gimnaziu și-au demonstrat în mod individual abilitățile de buni bicicliști, dovedind îndemânare în conducerea bicicletei pe traseul prestabilit.
Bine instruiți, elevii au urcat pe biciclete cu dorința de a câștiga, iar cei care au pedalat cel mai bine pe un traseu cu opt obstacole, au fost punctați pentru corectitudine, îndemânare și viteza realizării traseului.
Emoțiile au fost inerente, iar bucuria mersului pe bicicletă a fost completată de implicare, entuziasm și de încurajările și aplauzele susținătorilor.
Câștigătorilor le-au fost oferite premii constând în biciclete, telefoane, tablete, trofee, șepci, tricouri și diplome de participare.
Elevilor participanți la concurs, dar și celor prezenți pentru susținerea concurenților, le-au fost prezentate regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de bicicliști, dar și obligațiile ce le revin în calitate de pietoni.
În cadrul manifestărilor au fost desfășurate și activități  informativ-preventive care au vizat, prevenirea delincvenței juvenile în rândul adolescenților și măsuri pentru siguranța lor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!