Medicii de familie şi pacienţii lor nu sunt singurii care au de suferit pentru că nu au fost încheiate nici până la această dată contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se află în aceeaşi situaţie, adică nu are un contract ferm, prin care să îi fie plătite serviciile de către Casa de Asigurări de Sănătate. Directorul general al Spitalului, doctorul Mihai Petre, relata că de luni de zile unitatea pe care o conduce funcţionează cu acte adiţionale încheiate cu CJAS. „Niciodată sistemul sanitar nu s-a aflat într-o asemenea stare de haos. De la 1 aprilie, de când a expirat vechiul contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, am tot încheiat acte adiţionale. Astăzi (1 iunie- n.r.) am fost informat că trebuie să mai încheiem un act adiţional. Din această cauză, de două luni de zile avem mari probleme cu furnizorii de medicamente şi materiale, care nu mai onorează comenzile pentru că nu am încheiat noul contract. Acesta nu a fost definitivat de CNAS şi Ministerul Sănătăţii”, a declarat doctorul Mihai Petre.
Directorul Spitalului Judeţean a precizat că stocurile de medicamente sunt suficiente pentru două săptămâni. În ceea ce priveşte medicii de familie, trebuie spus că informaţiile pe care le-a vehiculat Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) în ultimele zile nu sunt chiar conforme cu realitatea. Dacă CJAS susţinea că la data de 3 iunie 80% din medicii de familie din judeţ şi-ar fi exprimat intenţia de a semna acte adiţionale, în lipsa contractului cadru, realitatea este că doar 22 de medici din 124 semnaseră astfel de acte.
Revenind la Spitalul Judeţean, doctorul Mihai Petre a prezentat şi o altă faţă a activităţii acestei unităţi spitaliceşti. Mihai Petre a menţionat faptul că în cele 10 luni de când a revenit la conducerea Spitalului şi de când acesta a fost preluat de Consiliul Judeţean, au fost făcute investiţii mai multe decât în 10 ani. „Mă gândesc la toată perioada în care Spitalul a fost în subordinea Ministerului Sănătăţii, când nu se făcea mare lucru pentru Spital. În aceste 10 luni, situaţia s-a schimbat în mod incredibil. Au fost realizate două şarpante la acoperiş, avem o staţie de sterilizare nouă şi ultramodernă, o staţie de oxigen tot nouă, am început şi continuăm reabilitarea şi reamenajarea curţii şi a subsolului spitalului nou, am instalat un nou lift şi multe altele. Trebuie să precizez că toate acestea, şi multe alte proiecte care se află în curs de realizare, se datorează sprijinului permanent pe care l-am primit de la Consiliul Judeţean, de la preşedintele Dumitru Beianu”, a mai spus directorul Spitalului giurgiuvean.
Dintre proiectele destinate Spitalului, doctorul Mihai Petre a mai menţionat reabilitarea completă a instalaţiilor sanitare şi a instalaţiilor electrice, finalizarea igienizării curţii, reparaţii capitale şi recompartimentarea spitalului vechi.