Social

În loc să fie o facilitate, cardul de sănătate este o problemă în plus pentru români

card sanatate

Cardurile de sănătate au început să ajungă la românii după aproximativ șase ani, însă ele nu pot fi folosite. Cardurile de sănătate sunt însoțite de o scrisoare în care este recomandat să mergi la medicul de familie pentru a-l valida, doar că unii doctori refuză să facă acest lucru, pe motiv că este pierdere de timp şi preferă să consulte pacienţi decât să completeze date.

Mai mult decât atât, nici cabinetele medicale şi nici spitalele nu sunt dotate cu cititoare speciale pentru astfel de carduri.

Cardul electronic de sănătate va fi folosit obligatoriu de anul viitor. Timp de trei luni noul sistem va funcţiona în paralel, spune preşedintele CNAS. Ca un prim pas, medicii de familie vor trebui să inscripţioneze cardurile cu informaţii despre fiecare pacient, iar asta îi nemulţumeşte pe doctori.

Pentru a putea folosi cardurile, atât medicii de familie, specialişti, dar şi spitalele şi farmaciile vor trebui să cumpere cititoare de carduri.

Pentru a evita aglomeraţia, medicii de familie le recomandă pacienţilor să vină la cabinete doar când au nevoie de un serviciu medical, şi nu special pentru validarea cardului electronic de sănătate.

articol preluat de pe siteul www.psnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!