Actualitate La zi

INAUGURARE CENTRU PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI  ÎN LOCALITATEA VALEA BUJORULUI

 Un centru de îngrijire si asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi a fost inaugurat astăzi, 6 decembrie 2017, în satul Valea Bujorului, comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu.
Centrul se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, are capacitatea de 8 locuri şi asigură servicii sociale persoanelor adulte cu handicap grav. Acestea, având vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au un lung istoric instituţional, fiind instituţionalizate succesiv în centre de tip clasic, în ultimii ani fiind beneficiari de servicii sociale în centrele Cărpenişu şi Tântava.
Clădirea în care funcţionează centrul a fost construită de Fundaţia Romanian HelpLine, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Izvoarele, instituţie care a asigurat şi amenajarea curţii.Consiliul Judeţean Giurgiu a asigurat dotarea cu mobilier.
Serviciile oferite celor 8 persoane cu dizabilităţi în acest centru sunt servicii de îngrijire personală, asistenţă medicală, recuperare şi reabilitare funcţională şi integrare socială.
Personalul centrului este format din 15 persoane – asistenţi medicali, infirmiere şi îngrijitoare, cei mai mulţi salariaţi fiind localnici.
La inaugurarea centrului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, precum şi primarul localităţii Izvoarele, Silviu Marius Cazacu.
Am participat astăzi la inaugurarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din comuna Izvoarele, un proiect de succes care asigură, începând de azi, o viaţă mai bună pentru opt persoane cu dizabilităţi din judeţul Giurgiu. Felicitări Primăriei Izvoarele, DGASPC Giurgiu si Fundaţiei Help Line pentru această reuşită! Este foarte important ca persoanele cu nevoi speciale să aibă parte de tratamentul de care au nevoie, într-un cadru corespunzător şi asistate de personal specializat. Şi este datoria noastră, a tuturor, să-i sprijinim permanent pe cei aflaţi în astfel de situaţii”, a declarat Marian Mina, preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu.
                                                                                                         Denisa Cristescu ,  Consilier Comp. Relatii cu Mass-Media

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!